Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...
Domácí raw müsli tyčinky
Domácí nepečené tyčinky. Pro všechny, jež milují ovesné vločky :)
Japonská vejce onsen tamago
Vejce dlouze vařená v horkých pramenech na úpatí sopky Fuji. Japonské restaurace je ovšem podávají také,...
Vyprážaný syr- placky
Tento recept patrí medzi moje oblúbené, pretože je velmi rýchly a chutný. Syr má určité každý...
Sviatočná torta pre najmilších
Tortička, netradičná, veľmi chutná, zvládnu aj neskusené kuchárky a kuchári, ja som tiež...
Tartiflette - savojské zemiaky
Pred časom som v zážitkoch uverejnil mimoriadne závažný traktát o pôvode našich francúzskych zemiakov. Doteraz som...
Perníkové guľky
Perníky nastrúhame, pridáme mandľovú múku (prípadne najemno namleté orechy), cukor, marmeládu a slivkový lekvár....
Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed.
Hrachová kaša s restovanou cuketou
Hrachová kaša – môže znieť trochu nezáživne, no je to delikatesa. Už len kvôli jednoduchosti...
Makové rezy - zemiakové
Už oddávna mám vo svojich receptoch tri koláče, kde do cesta idú zemiaky. Mala som...
Jesenná kačacinka
Kačacie stehná na červenom víne s jablkami v alkohole a pečenými zemiakmi s rozmarínom-
Veľkonočná hlavička
Recept som pred viacerými rokmi opísala z českej televízie. Poznám veľa spôsobov jej prípravy, ...
Ovocný koláč
Keď som dopekala mäso , tak som si zarobila na hrnčekový ovocný koláč na malý...
Ružičkový koláč
Aj teraz som sa nechala inšpirovať šikovnou maďarskou blogerkou. Tá pani je neskutočne kreatívna, rada...
Krém velouté z červenej šošovice s kuracím mäsom
Červená šošovica má mnoho výhod - nemusíte ju namáčať dlhé hodiny vo vode a je uvarená za...
Domáca hubová vegeta
Pre tých ktorým zostala zásoba sušených húb a nevedia čo s nimi... recept som objavil pred rokmi...
Banánové Raffaello s mandľou
Sladké Raffaello a úžasná chuť mandle vo vnútri. Že sa to nedá aj zdravo? Tento recept...
Crème brûlée podľa Richarda Sulíka
Crème brûlée presne tak, ako sa má robiť. Zabudnime na politiku a vychutnajme si tento...
Hŕstková polievka na podnet Tinky, Fazuľkový prívarok s mäsom a zemiaky IbataK
Fazuľkový prívarok je, podľa mňa, typické rannoletné jedlo, keď fazuľka priebežne dozrieva na záhradke a doma sa...
Skalické bravčové rebierko
Upravené bravčové rebierko, opečené z oboch strán do zlatova a udesné na zeleninke Mäso je...
Za málo peňazí veľa muziky
zdroj Toňa
Zemiakové lokše
Jednoduché jedlo, ktoré obľubujem hádam každý. Je neodmysliteľnou súčasťou k pečenej húske.
Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste
Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1–2 minúty.
Kuracie rezance v medovo-cesnakovej marináde
Mala som víziu dnešného obeda a hľadala som recept, ktorý by tejto mojej vízii zodpovedal, ...
Šalát s quinoou, repou a tekvicou na mede s kozím syrom
Skvelý šalátik pre zdravie v zime: na obed, alebo na večeru.
Brokolicou a syrom plnené bravčové karé
Dnešný nedeľný obed s plneným bravčovým karé. Plnka je so syrom a brokolicou.
Vianočne polienko
Rozhodla som sa upiecť niečo pre svoju neter Lucku ktorá ma dnes menini a inspirovala som sa...