Domáce zemiakové hranolčeky

palmaPalma, 15. marca 2017 13:33. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Domáce zemiakové hranolčekyFoto: palma

Hranolčeky pozná každý, ale ruku na srdce, pripravovali ste si ich už niekedy takto?

Suroviny

1 kg
2 ČL
0,5 L

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky umyte a aj so šupkou ich nakrájajte na rovnako hrubé hranolky. Namočte ich aspoň na ½ hodinu do vody, potom sceďte a utrite do sucha.

  2. 2

    V hlbšom hrnci zohrejte dostatočné množstvo oleja a vyprážajte hranolky po častiach. Prvý krát vyprážajte hranolky pri približne 120 °C 3 minúty (použite teplomer), nechajte odkvapkať prebytočný olej, dajte vychladnúť a na 30 minút do chladničky.

  3. 3

    Takto predpripravené hranolky pre podávaním ešte raz smažte pri teplote 180 °C ďalšie 3 minúty do zlata.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 18 ľudí (3,4 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist