
Napoleon rezy
Tak ako ten predošlý recept Barack Obama i tento mi prišiel mailom. Píšem to iba preto,...

Orechový koláč ako torta
Urobíme veľmi husté cesto z patričných surovín a z trochy teplej vody (asi 100 ml). Cesto...

Domáce cestoviny s paradajkami, olivami a rukolou
Domáce cestoviny ma úplne nadchli. Neodolala som im ani dnes, aj napriek horúčave som im...

Reďkovková nátierka s vajíčkom
Reďkovku umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno, dve-tri reďkovky nakrájame na plátky. Vajcia uvaríme natvrdo,...

Krémový cviklový šalát s vlašskými orechami
Letný šalát, do ktorého nie je potrebné nič variť, iba ak nejakú prílohu poopekať :)

Sójové plátky na šampiňónoch
Sójové plátky uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali bujón a solčanku. Varíme cca...

Kapustová polievka podľa babkinho receptu
Možno už viete, že ja obľubujem staré recepty našich babičiek, hoci aj ja som už...

Jablkové kolieska v lístkovom ceste
Výborné, celkom jednoduché a úžasne aromatické, také sú naše jablkové kolieska v lístkovom ceste...

Mždara zo Sýrie - ryža so šošovicou
Tento recept mám vo svojej zbierke ešte od mamičky môjho arabského priateľa z mladosti zo Sýrie, ...

Tortilla plnená kuracím mäsom a hranolkami
Môj osvedčený recept na tortilly. Šalátový list, kuracie mäsko, zelenina a hranolky, dokonalý...

Medové rezy
Po upečení a naplnení je hneď mäkký. Netreba čakať do druhého dňa aby zmäkol. Pečiem...

Šťavnaté kuracie prsia
... grilované kuracie prsia, ochutené morskou soľou a kvapkou olivového oleja, ako príloha bazalkové špecle...

Zeleninové curry
Nielen koľko krajín, toľko rôznych receptov, ale aj koľko kuchýň toľko rôznych receptov na curry...

Krehké jablkové koláčiky
Krehké cesto, podobné lineckému, plnené jablkovou plnkou. Recept mám od švagrinej, sú u...

Frenštátské škračky
Tento recept patří do krajových specialit Valašska. Nevím jestli je původní, ale pro jistotu jsem...

Cibuľový kvet (fotopostup)
Ak máte radi cibuľové krúžky (onion rings), cibuľový kvet (onion bloom, onion blossom, blooming...

Medovo-zázvorová mrkva
Grilovaná zelenina k mäsu je vždy dobrá voľba. Vďaka zdravšiemu životnému štýlu dcéry objavujem nové chute,...

Čokoládové srdiečka
Máme tu adventné obdobie a tak som si povedala, že upečiem niečo s nádychom blížiacich...

Pravé Sandokanove oči
Tento recept je neodmysliteľnou súčasťou každých Vianoc a nikdy nesmie chýbať na vianočnom stole. Toto su...

Plnená cukrovo-škoricová rolka
Recept na tieto chutné rolky som objavila na jednom maďarskom blogu a mohla som ich upiecť vďaka...

Bagety zo zemiakového cesta
Mäkké s chrumkavou kôrkou. Mňam, teda aspoň pre nás doma.

Harrisa - pálivá pasta
Máme radi pikantné jedlá a koreniace zmesi. Viem, že sa to vyrába aj vo veľkom...

Sviečková na smotane
Recept pochádza z http://dobrejedlo. pluska. sk/dobre-jedlo/clanky/hydina/svieckovica- smotane. html Je skvelý a jednoduchý na prípravu.

Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska
Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso...

Penne s feniklom a mascarpone
Milujeme cestoviny na rôzne spôsoby. Paradajkové omáčky nás už trocha "omrzeli" a v horúcom počasí sa...

Teriyaki tofu so zelenou fazuľkou a sezamom
Čím ďalej tým viac mám rada japonskú kuchyňu. Je chutná a zdravá a vďaka tomu, ...