Foto: slavkabis
Keď som tento koláčik vyskúšala, mal veľký úspech a každý chcel vedieť recept. Dúfam, že budete aj vy spokojní, keď ho vyskúšate :)
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Dáme si ohriať mlieko, pridáme cukor, droždie a poprášime trochou hladkej múky, kvások si nalejeme na preosiatu múku a pridáme olej.
-
2
Mne sa osvedčilo vareškou túto zmes trochu premiešať, nech sa spoja tekuté a sypké časti cesta a necháme cca 10 minút postáť. Potom klasicky spracujeme cesto, ide to ľahšie
-
3
Necháme cca hodinku kysnúť na teplom mieste, vykysnuté cesto si rozdelíme na niekoľko častí-ja som cesto rozdelila na štyri časti a každé si vyvaľkáme. Malo by sa cesto vyvaľkané ešte orezať podľa taniera, ale mne ľúto "odpadu" tak som to nechala také neforemné :) na kráse to toľko neuškodí. Potierame každý kus cesta Nutellou.
-
4
Keď už máme všetky diely cesta natreté, položíme posledný kus, ktorý necháme "čistý"
-
5
Do stredu koláča si položíme pohár, aby sme rezy na ňom robili pravidelne od stredu. Urobíme si 16 kúskov
-
6
Chytíme si dva kúsky koláča a otočíme smerom von dva krát a konce spojíme. Tak urobíme vždy po dva kúsky koláča. Ja mám konce trochu hrubšie, nakoľko som neorezala cesto podľa taniera, ale to vôbec neprekáža. Koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom a šup do rúry cca 170 stupňov.
-
7
Nech sa páči, hotovo.
i ja tak začínam s kysnutým cestom..kdesi som to čítala od našej @sovky..najsk ôr len tak ledabolo premiešať..nechať postáť..pokračovať..
@pre vodnárku: vy s veľkým V sa píše v listoch pri oslovení dotyčného-vykanie..tuto je to zámeno..takže okey..
Ja som ale žiadne I/Y neopraviela, naozaj, asi admin a ja som si to ani nevšimla, preto tá reakcia :) ale šak táto stránka nie je o gramatike, že?