Hviezda s Nutellou fotorecept

slavkabis - fotkaslavkabis, 3. februára 2015
Hviezda s Nutellou (fotorecept)
Foto: slavkabis

Keď som tento koláčik vyskúšala, mal veľký úspech a každý chcel vedieť recept. Dúfam, že budete aj vy spokojní, keď ho vyskúšate :)

8
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
3 dl
1/2 kocky
1-2 PL
1 dl
400 g




Postup

  1. 1

    Dáme si ohriať mlieko, pridáme cukor, droždie a poprášime trochou hladkej múky, kvások si nalejeme na preosiatu múku a pridáme olej.

    Hviezda s Nutellou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mne sa osvedčilo vareškou túto zmes trochu premiešať, nech sa spoja tekuté a sypké časti cesta a necháme cca 10 minút postáť. Potom klasicky spracujeme cesto, ide to ľahšie

    Hviezda s Nutellou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme cca hodinku kysnúť na teplom mieste, vykysnuté cesto si rozdelíme na niekoľko častí-ja som cesto rozdelila na štyri časti a každé si vyvaľkáme. Malo by sa cesto vyvaľkané ešte orezať podľa taniera, ale mne ľúto "odpadu" tak som to nechala také neforemné :) na kráse to toľko neuškodí. Potierame každý kus cesta Nutellou.

    Hviezda s Nutellou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď už máme všetky diely cesta natreté, položíme posledný kus, ktorý necháme "čistý"

    Hviezda s Nutellou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do stredu koláča si položíme pohár, aby sme rezy na ňom robili pravidelne od stredu. Urobíme si 16 kúskov

    Hviezda s Nutellou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Chytíme si dva kúsky koláča a otočíme smerom von dva krát a konce spojíme. Tak urobíme vždy po dva kúsky koláča. Ja mám konce trochu hrubšie, nakoľko som neorezala cesto podľa taniera, ale to vôbec neprekáža. Koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom a šup do rúry cca 170 stupňov.

    Hviezda s Nutellou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nech sa páči, hotovo.

    Hviezda s Nutellou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

slavkabis
pacik - keďže v recepte nebola soľ uvedená, tak som ju tam ani nedala...do bielok dávam automaticky :)
ancicka
nehnevaj sa na mňa,ale cesto je dobré hned vymiesiť a tak ho nechať odstáť.Vtedy sa uvoľňuje lepok a cesto je lepšie tvarovateľné.Inač koláč môže byť chutný.
slavkabis
vodnarka - o čo ti ide???? ja som myslela vy množné číslo, nie ako vykanie....
slavkabis
ancicka - mne sa osvedčilo to robiť takto ako som písala, cesto sa na ruky potom tak nelepí a robí sa sním super. ale to je vec názoru. ďakujem za názor
evanaaa
Videla som už pár týchto koláčikov a aj táto tvoja nutelová hviezda je vydarená, @slavkabis. A čo sa týka pravopisu, máš to správne napísané, len neviem, čo má na mysli @vodnarka , že je tam chyba? Tak potom sa ona mýli.......
radost
@slavkabis
i ja tak začínam s kysnutým cestom..kdesi som to čítala od našej @sovky..najsk ôr len tak ledabolo premiešať..nechať postáť..pokračovať..
@pre vodnárku: vy s veľkým V sa píše v listoch pri oslovení dotyčného-vykanie..tuto je to zámeno..takže okey..
k599
@slavkabis tam mala pôvodne vy spokojný s tvrdým Y. Potom to opravila po upozornení @vodn árky, chybu si samozrejme nepriznala, ale mne to tiež hneď udrelo do očí.
slavkabis
Ďakujem za pekné komentáre :)
Ja som ale žiadne I/Y neopraviela, naozaj, asi admin a ja som si to ani nevšimla, preto tá reakcia :) ale šak táto stránka nie je o gramatike, že?
katkabundi
ja som ho skúšala,je fantastický,robila som 2- jeden z cesta a druhý z lístkového cesta ,len sa po nich zaprášilo.
slavkabis
hm, z lístkového cesta môže byť tiež výborný, ďakujem za typ :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia