Nepečený jahodový zákusok
Nepečený jahodový zákusok

Nepečený zákusok s jahodami

macka78 - fotkamacka78, 18. januára 2019
Nepečený zákusok s jahodami
Foto: Macka78
30 minút
príprava

Suroviny

cca 4 poháre (250 ml) mrazené
 (81 %)
250 g
2 bal. pochúťková
podľa chuti (alebo iné sladidlo)
1 bal. (alebo Zlatý klas)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahody dáme spolu s trstinovým cukrom do hrnca, povaríme, odstavíme z plameňa, necháme trochu vychladnúť a popučíme.. Ak použijete med, ten pridávame úplne na konci, keď sú jahody rozmrazené.

  2. 2

    Na dno tortovej formy poukladáme piškóty, môžu byť aj na sebe, aby sme pokryli všetky medzery. Na piškóty vylejeme pripravenú jahodovú zmes (ale nie všetku, budeme ešte potrebovať, len tak, aby boli piškóty nasiaknuté) a necháme vychladnúť... Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. V miske vymiešame smotanu spolu s tvarohom a za stáleho miešania postupne primiešame vychladnutú roztopenú čokoládu. Vznikne nám hladký čokoládový krém, ktorý nanesieme na piškóty s jahodami... Dáme zachladiť. Jahody čo nám ostali, rozmixujeme, prepasírujeme, dáme naspäť na sporák a pripravíme želatínu podľa návodu. Necháme vychladnúť, ale nie moc, aby sa nám dobre rozotierala... Zákusok dáme zachladiť, najlepšie cez noc. Dobrú chuť :D

    Nepečený zákusok s jahodami - obrázok 2

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Dobrý deň, prosím vás ja mam tortove žele v prášku, mám ju dat do ovocia alebo urobiť podľa návodu na sáčku a potom vyliať na jahody? Prvýkrát robím so zelatinou ďakujem

Pridaj komentár k receptu: