Nepečený zákusok s jahodami
Foto: Macka78
príprava
Suroviny
cca 4 poháre (250 ml) mrazené |
|
|
|
(81 %) |
|
250 g |
|
2 bal. pochúťková |
|
podľa chuti (alebo iné sladidlo) |
|
1 bal. (alebo Zlatý klas) |
|
Postup
-
1
Jahody dáme spolu s trstinovým cukrom do hrnca, povaríme, odstavíme z plameňa, necháme trochu vychladnúť a popučíme.. Ak použijete med, ten pridávame úplne na konci, keď sú jahody rozmrazené.
- 2
Na dno tortovej formy poukladáme piškóty, môžu byť aj na sebe, aby sme pokryli všetky medzery. Na piškóty vylejeme pripravenú jahodovú zmes (ale nie všetku, budeme ešte potrebovať, len tak, aby boli piškóty nasiaknuté) a necháme vychladnúť... Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. V miske vymiešame smotanu spolu s tvarohom a za stáleho miešania postupne primiešame vychladnutú roztopenú čokoládu. Vznikne nám hladký čokoládový krém, ktorý nanesieme na piškóty s jahodami... Dáme zachladiť. Jahody čo nám ostali, rozmixujeme, prepasírujeme, dáme naspäť na sporák a pripravíme želatínu podľa návodu. Necháme vychladnúť, ale nie moc, aby sa nám dobre rozotierala... Zákusok dáme zachladiť, najlepšie cez noc. Dobrú chuť :D
- 2
Ďakujem... Použila som želatínu v prášku...
Ďakujem
Dobrý deň, tortové želé v prášku pridajte do ovocia a približne 1 minútku povarte...