prazdny

Tiramisu

Dezerty

cukor a žĺtky šľaháme 8 minút. Pridáme amareto a šľaháme cca 2 minúty. Potom pomaly...

prazdny

Baklažány plnené kuracími stehienkami

Kuracie mäso

Dnes som otvorila chladničku-a pripravila k obedu , to čo so tam našla. Keďže najradšej varím...

prazdny

Dezert Tom Selleck

Dezerty

Predohrejeme si rúru na 175 °C. V miske si zmiešame maslo, cukor a múku (som...

prazdny

Čavojské fašírky z kuracích pečienok

Hlavné jedlá

Recept pochádza od mojej babky, je ľahký na prípravu a nikdy s ním nič nepokazím...

prazdny

Ovčie rebro s tekvicovou penou

Hlavné jedlá

Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

prazdny

Môj perník

Koláče

Na zverejnenie ma inšpirovala pn z Poreča svojím perníkom, tento je podobný, tak posúďte...

prazdny

Plnené paradajky s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál...

prazdny

Pikantná párková torta

Hlavné jedlá

Z múky, masla a jedného vajíčka a štipkou soli urobíme cesto, potom odložíme na 30 min...

prazdny

Muffinky

Koláče

zmiesame vsetky suroviny dohromady, a mozme pridat do cesta drobne ovocie alebo kusky cokolady.

prazdny

Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou

Bravčové mäso

Variantné využitie zvyšku kuracieho a bravčového mäsa po varení domácej „šunky“. Po pravde? Parodoval som slovenské...

prazdny

Fašiangový šalát

Bravčové mäso

Syr a salámu nakrájame na tenké rezance, zeleninu na malé kocky, pridáme hrášok a zalejeme...

prazdny

Jablčné tyčinky

Dezerty

Olúpané jablká nakrájame na malé kúsky (alebo nastrúhame nahrubo) a necháme asi 15 – 20 minút podusiť...

prazdny

Hrušky plnené bryndzovou nátierkou

Bezmäsité jedlá

Nepamätám, odkiaľ mám tento recept, prosto je v mojej zbierke :-) Mám rada rýchle...

prazdny

Pečené zemiaky s kyslou rybou

Večera

Zbadala som tu recept na plnené zemiaky a napadlo ma jedlo, čo som prvý raz ochutnala...

prazdny

Ryža - dobrota

Bezmäsité jedlá

Niekedy to musím kombinovať, niekto to rád biele, niekto žlté, niekto červené...

prazdny

Mandarínkový koláčik

Koláče

Recept na tento koláč mám z môjho obľúbeného časopisu Apetit. Je jemnučký, vláčny a jeho...

prazdny

Orechový nugát

Dezerty

Tuk rozotriema s vajcom pridáme cukor orechy a rum spracujeme na hladké cesto.

prazdny

Malinové košíčky

Dezerty

Ďalší vianočný nápad...

prazdny

Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou

Bravčové mäso

Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov...

prazdny

Čokoládovo-pistáciové brownies s levanduľovou penou

Dezerty

Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom odstavíme a necháme chladnúť. Žĺtky vyšľaháme s...

prazdny

Bezlepkové pečené minišišky s jablkami

Koláče

Deti sú kreatívne a majú radi hru aj pri jedení. Keď im chcete spraviť radosť, ...

prazdny

Kuracie placky

Kuracie mäso

tento recept som zohnal od krstnej mami

prazdny

Kačka v ryži

Hlavné jedlá

Cibuľu, koreňovú zeleninu a slaninu pokrájame na malé kúsky a opečieme na oleji dozlatista. Na...

prazdny

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

Bravčové mäso

Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...

prazdny

Špagety s veľkými olivami plnenými ovčím syrom

Cestoviny

Rýchly recept, ktorí sa hodí, až dostanete chuť na olivy. Veľké, zelené a...

prazdny

Staroslovanská klobása s tvarohom a korením

Večera

Komerčný recept Na dobrú chuť :)

prazdny

Penne s dubákovou omáčkou

Hlavné jedlá

jarnú cibulku si nakrájam aj s vnatou a dám podusit na masle. pridám dubáky a zaprášim múkou....

prazdny

Ovocný koláč s mrveničkou

Koláče

Recept je z kalendára za rok 2014.

prazdny

Syrové tortičky z čarovného lesa

Torty

Jednoduché, a predsa náročné – také býva pečenie s deťmi a pre deti. Nekomplikovanosť postupu...

prazdny

Bylinkový tvaroh ako dip

Bezmäsité jedlá

Čerstvé bylinky podľa vlastnej chuti umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno, pridáme nadrobno nasekanú mladú cibuľku a jednu...

prazdny

Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi

Bravčové mäso

Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...