Pomarančové šišky s cukrovou polevou
Z droždia, 1čl. kryšt. cukru, 1čl. múky a vlažného mlieka si pripravíme...
Slané vafle s tvarohom à la treska
Niet krajšieho koníčka ako pečenie. S radosťou z tvorenia a vymýšľania, zo samotného pečenia a napokon...
Kokosové bonbóny
Koláčiky ktoré patria k vianociam pretože vydržia dlho, nepokazia sa a detičky ich majú veľmi radi....
Polenta cupcakes s krémom z medvedieho cesnaku a parmezánom
Hmmmm... zdravé, zeleninové, polenta, paprika, parmezán a medvedí cesnak. No jednoducho...
Sójové mäso na mandarínkach
Sójové mäso na mandarínkach je veľmi chutné jedlo, ktoré je jednak časovo nenáročné a jednak na...
Talianska praženica
Mam priateľa v norsku a viete aké to je ked si chlapi varit majú sami... su tak...
Májový cibuľový šalát s vajíčkom
Hlávkový šalát, jarná cibuľka, biela cibuľa, zelené olivy a oregano so základnou zálievkou z...
Krupicové noky s bulgurem
Noky jsou jednou z výborných příloh k omáčkám, masům, zelenině i jako vložka do polévky....
Nevarená kaša
Milujem avokádo, milujem mango. Ak tieto dve ovocia zmixujete spolu, vznikne úžasne skvelá kombinácia....
Bylinková jahňacia roláda so šalátom
Jahňacie mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakoreníme a upravíme tak, aby sme vytvorili rovnomerne tenký plát...
Šľahačková torta
Recept je veľmi chutný, svieži, dala mi ho priateľka. Pripravujem ho kedykoľvek máme na...
Jahodový kebab s citrónovo-rozmarínovým mascarpone
Je leto, sezóna jahôd, kúpite ich na každom rohu... tak prečo si...
Syrové prsty
Tvrdý syr nakrájame na hranolčeky. Zľahka ich potrieme olejom, obalíme v trojobale múka – vajce – strúhanka a vypražíme...
PPP projekt (Pikantný Patizónovy Paprikáš)
Dosť bolo mäsa!V záhradkách začíname zberať plody našej práce (aspoň zbytky, čo ostali po povodniach) a preto...
Nohutlu soğuk yoğurt çorbası - Studená jogurtová polievka s cícerom
Studená jogurtová polievka, ktorá sa môže podávať aj ako príloha ;-) a okrem toho, že skvelo chutí....
Čerstvý pstruh s bylinkami
Pstruhy potrieme olivovým olejom a osolíme zvnútra aj zvonka. Pstruha vyplníme čerstvými bylinkami. Pečieme na...
Goody - foody rezance s pivom a zeleným korením
Šalotku očistíme a na troche oleja vo väčšej panvici opečieme.
Kačacie prsia s fazuľkou
Kačacie mäso sa zaraďuje k tmavým hydinovým mäsám, je bohaté na kvalitné bielkoviny, omega-3 a-6 nenasýtené mastné...
Špagety so zemiakmi
2/3 píniových orieškov nasucho opražíme. Lístky bazalky rozmixujeme s cesnakom, citrónom a rozdrobenými syrmi. Do...
Sweet Road (Sladká cesta)
Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre...
Baklažánové lasagne
Baklažány sa dajú nielen naplniť, ale môžeme ich použiť aj namiesto klasického cesta na lasagne...
Prirodné rezne s pečiarkami
Pridávam ďalšie recepty nielen pre hubárov a tých čo majú radi huby.
Farfalle s hráškom, prosciutttom a šampiňónmi
Toto jedlo veľmi rada robím a je to veľmi vynikajúce. Namiesto prosciutta sa da použiť aj slaninka......
Plnené zemiaky
Umyté zemiaky prekrojíme na polovice a vydlabeme stred cca 1cm. Pripravíme si cibulu ktorú si udusíme a...
Dezert Šalamún
Vodu, cukor, tuk a kakao zohrievame v hrnci až kým sa nespoja (nevaríme). Odoberieme...
Perník z Pardubic
Tisíc + prvý recept na perník uvedený na Vareche. Chcem sa iba pochváliť, že si...
Vegánska zelenina s cícerom v kokosovej karí omáčke
Na rozpalenom ohni spenime cibulu, pridame na drobno nakrajanu mrkvu a sampinony.
Polenta s údenými kačacími prsami
Polentu uvaríme vo vývare a pridáme parmezán. Vylejeme na plech a pečieme 30 minút. Vychladenú...