Chlebík
Tento chlebík odporučila lekárka z Maďarska mojej dcére- nemôže jesť chlieb z bielej múky
Pesto z boreka lekárskeho
Borek lekarsky je lieciva rastlina, to uz viem, ale ze sa z neho da pripravit...
Mrkvový šalát s tofu
Tofu, tofu, tofu ... :-) tu mam najradsej, vsetky receptiky su...
Kuracia čili polenta
Určite vám niekedy zostane z nedeľnej polievky varené mäso - kuracina alebo hovädzina, prípadne iná ...
Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré
Pečeň orestujeme na pokrájanej šalotke, pridáme cesnak, korenie a necháme vychladnúť. Rožky nakrájame na kocky, ...
Netradičná ryža
Takýto recept som nikde nenašla, a keďže nemám rada suchú ryžu a rada experimentujem pridávam... je...
Mrkvové guľky
Mrkvové guľky môžeme pripraviť ako prílohu k mäsu alebo doplnené piškótami ako dezert. Ak chceme viac...
Vajíčka s cviklovo-avokádovou plnkou
Všetci poznajú rozprávku Soľ nad zlato, kuchári by však pokojne mohli napísať inú rozprávku – Vajce nad zlato....
Celozrnné žemličky so sardinkovou nátierkou
Keď nie je doma pečivo, vždy nejaké spravím. toto patrí medzi moje najobľúbenejšie...
Mrazená polievková zelenina
Stále manželka kupovala mrazenú zeleninu, tak som sa rozhodol tento recept niekde získať, aj sa...
Jahodový ocot
Umyté, osušené jahody nakrájame na malé kúsky. Kúsky jahôd dáme do vzduchotesnej nádoby a zalejeme...
Jahodový topping
Komerčný recept<br /> Jahodový topping obsahuje 42% jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo...
Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi
Červené repy zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 1, 5 hodiny. Po upečení...
Huby na kyslo
Na oleji speníme cibuľku, pridáme pokrájanú papriku a všetky ostatné suroviny a nakoniec predpripravené hríby.
Zapečený plnený zemiak v slaninke
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s...
Mrkva s citrónovo - jogurtovým krémom
Tyčinky mrkvy s osviežujúcim krémom z bieleho jogurtu a citrónu, výborné ako príloha či ľahká desiata...
Sriracha
Jednoduchá a rýchla príprava najlepšej chilli omáčky na svete. Používame na ňu ľubovoľnú odrodu chilli papričiek,...
Varené vajcia s jemnou omáčkou
Najprv uvaríme vajcia (8 – 10 minút). Rýchlo ich schladíme a pod tečúcou vodou olúpeme...
Cuketové podkovičky - príloha
Cuketu môžeme použiť aj ako prílohu k jedlu. Podkovičky sa robia na spôsob hranoliek a doplnia...
Kelusta
Vymyslel som nové jedlo. Síce len náhodou ale veľa veľkých vecí vzniklo náhodou. Zdalo sa mi, že...
Rajčatový miš maš na ledacos
Tak nevím snad se to bude hodit . Použití je různé na těstoviny , na základy do...
Zemiakovo-rukolové košíčky
Takéto košíčky si viem predstaviť pokojne aj na veľkonočný stôl. Môžete ich vyskúšať urobiť aj ako...
Šalátik 1
Všetky ingrediencie dobre umyjeme, očistíme, a nakrájame na ľubovoľné tvary. Ja mám radšej rôzne...
Brokolica na cesnaku a víne
Brokolicu rozoberieme na ružičky a dobre prepláchneme. Väčšie hlúbiky rozkrájame na menšie kúsky. V hrnci...
Grilované sladké zemiaky
Sladké zemiaky umyjeme a aj so šupkou nakrájame na približne 0, 5 cm hrubé plátky. Zemiaky...