Foto: pusta
Tento recept som včera videla na tv - paprika vo vysielaní pre vegetariánov a dnes som aj vyskúšala. Môžem zodpovedne povedať, že je to Zobraziť celý popisTento recept som včera videla na tv - paprika vo vysielaní pre vegetariánov a dnes som aj vyskúšala. Môžem zodpovedne povedať, že je to nielen chutné, jednoduché, ale je to aj veľmi pekná a efektná dekorácia hlavného jedla.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vybrala som približne rovnaké červené cibule, ktoré som očistila a skrojila som oba konce, najmä spodok, aby v pekáčiku pekne sedeli.
-
2
Cibuľu som zhora vertikálne nakrojila nožom do kríža, ale nedokrojila som, aby lupene trocha držali spolu.
-
3
Dno pekáčika som vysypala morskou soľou.
-
4
Na morskú soľ som položila pripravenú cibuľu, z ktorej nasiakne slanosť počas pečenia.
-
5
Cibuľu som rozovrela prstami tak, aby vznikol kvet.
-
6
Pripravila som citronovú šťavu.
-
7
Do misky som dala plátky Hery.
-
8
Pridala som citronovú šťavu,...
-
9
...ktorú som zmiešala s Herou a..
-
10
...lístkami sušeného tymiánu. Nesolila som.
-
11
Touto masou som naplnila cibule.
-
12
Piekla som 25 v trúbe predohriatej na 200 stupňov C.
-
13
Upečeným kvetom z červenej som dekorovala na tanieri hlavné jedlo. Kto nie je vegetarián, môže použiť maslo namiesto Hery.
Diskusia k receptu