Pečené nové zemiaky s cuketou a paradajkou

alzbetty - fotkaalzbetty, 27. júla 2014

Fotku síce nemám, lebo skôr, ako mi napadlo recept zverejniť bolo všetko z plechu sfúknuté :)

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky dôkladne umyjeme aj so šupkou nakrájame na mesiačiky. Dáme na plech s papierom, osolíme, posypeme rascou a polejeme trochou oleja a vody. Dáme piecť pri 180°C takmer domäkka.

  2. 2

    Ak máme mladú cuketu, nakrájame ju na kolieska aj so šupkou, inak ju môžeme olúpať, prípadne vydlabať. Podobne nakrájame aj paradajky a rozložíme na zemiaky. Osolíme podľa chuti, podlejeme vodou aby neprihoreli a pečieme domäkka. Podávame s maslom, zeleninou a syrom. Dobrú chuť :) Recept je možno jednoduchý a niekto si povie, že veď to zvládne každý, ale myslím že je to skvelá inšpirácia.

  3. 3

    TIP: zemiaky môžte posypať obľúbeným korením, pridať ľubovoľnú zeleninu (trebárs baklažán a podobne)

Diskusia k receptu

evanaaa
@alzbetty , robievam zemiaky v rúre, neikedy trochu povarím, najmä staršie, alebo rovno surové, podlejem trochou oleja, ale neterba vodu dávať, načo, veď sa pečú, a ty ešte pridáš ako bonus cuketu a paradajky, ony si tiež nejakú tú vodu pustia........ale celkovo dobré jedenie, aj keď jednoduché.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia