
Guláš z húb a paprík
Huby očistíme a nakrájame. Cibuľu tiež a speníme ju na rozpálenom oleji. Pridáme huby a krátko...

Roláda z tofu a kelových listov
Ostalo mi pár kelových listov po príprave prívarku ale na pláne k obedu bolo Tofu...

Zemiaky s ľanovým olejom a tvarohom
"Toto je určite jedlo pre zajace", komentoval s úškrnom milý, keď zbadal svoju porciu...

Orestované cukinové plátky s tuniakom a kapary
Veľmi jednoduché, zdravé pritom sýte jedlo. Kombinácia cukiny s tuniakom je prekvapivo lahodná.

Vysmážané mrkvové pagáče
Pagáče sa daju robit naozaj rôzne. Ci uz pecene v rure, alebo vysmážane :-) Vždy sa dá...

Kuracie v cibuľovej marináde
Maso umyjeme, trocha vysušíme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Pridáme olej,...

Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie
Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre...

Srnčí tataráčik s prepeličími očami
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, ...

Zapečené šampiňóny
Toto je môj obľúbený recept, pôvodne to boli plnené šampióny ale s tým bolo veľa roboty,...

Cestoviny s brokolicovo-šampiňónovou omáčkou
Cestoviny a k tomu omáčka či zelenina je vcelku bežná kombinácia surovín. Pridáme huby a máme...

Mäso plnené olomouckými syrečkami
Toto je také výstižne slovenské jedlo, ktoré som sa naučil robiť pri mojej "svokre"

Šalát z kreviet a ryže s mangom
Posledný zo série predvianočných receptov s drahšími, vzácnejšími surovinami - dnes exotický šalát s divokou ryžou,...

Tarte tatin na spôsob tartiflette
Chcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr...

Gazdovská nádievka z Múranice
V tomto recepise som zhrešila použitím v ňom slaniny, ale je to malá dávka a občas...

Tofu ICHI
Tofu, sóju, hydinové prsia beriem ako masu bez farby, chute, zápachu, ktorá...

Špikovaný hovädzí plátok na tymiáne
Dnešný sviatočný obed bol z hovädzieho pliecka. špikovala som ho slaninkou a dusila v celosti....

Teplý šalát zo strukovej fazuľky
Takto pripravenú fazuľku je možné použiť ako teplý šalát, ale aj ako chutnú prílohu k rôzne pripraveným mäsám....

Dusené bravčové karé s brandy
Bravčové mám najradšej dusené a to vyžaduje správne ochutenie. Dnes som k nemu pridal kyslé uhorky,...

Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv....

Tortička z cukety
Zvýšila sa nám veľká cuketa od leta. Škoda vyhodiť, tak prečo nevyskúšať niečo zaujímavé...

Chrumkavé kuracie tyčinky
Tento recept môže poslúžiť ako hlavné jedlo alebo ako chuťovka na nejaké posedenie. Dostala som sa...

Sójové plátky s orieškovo-syrovou krustou
Šťavnaté sójové plátky s chrumkavou krustičkou. Ako chutiam lahodiacu prílohu som tentokrát pripravila paštrnákovo - zemiakové...

Polévka z pečeného květáku
Tuto polévku máme doma velmi rádi, patří mezi naše nejoblíbenější, tak se o recept chci...

Brokolicový šalát
Brokolice zbavíme lístkov a dáme ich na paru uvariť domäkka. Necháme ich vychladnúť a vidličkou ich...

Čulnot chamin
Polovicu cibule nakrájame nadrobno, urestujeme v hlbokom pekáči a pridáme na kocky nakrájané mäso. Restujeme,...

Kuracie krídelká Sníčkovanie
S týmto mojím recepisom som bola oslovená Slovenskou televíziou do kulinárskej relácie MŇAM, ktorá sa vysielala...