
Fašírková zmes v cuketovom cestíčku
Pripravte si chutný a výživný obed či večeru za pár minút. Rastlinnú fašírkovú zmes milujú...

Jablkové smažienky
Jablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá....

Pstruh po mojom
Nie som profesionál, ale tento recept som si vlastným skúšaním vynašla sama a každému chutil, ...

Karí panenka v placke
Na tuku oprazime por s rascou, lyzicou medu a chilli. Pridame maso a porestujeme...

Jambalaya z klobásy
Nie, neľakajte sa, nie je to žiadna "zakázaná látka" :)) Je to iba obyčané slovenské...

Restovaná zeleninka s polentou
Priznávam, že toto nebola veru štedrá večera, zato odľahčený vianočný obed :-) jednoduchý chutný, ...

Ovsené placky s pestom
Ovsené placky sú v poslednej dobe populárnym jedlom a dajú sa robiť na viacero spôsoboch. Ja...

Hus s gaštanovo– žemľovou plnkou
Hus zvonku aj zvnútra nasolíme a okoreníme, vnútro hrude vytrieme muškátovým orieškom. Mlieko s vajíčkami vyšľaháme...

Bravčové pliecko s jogurtom
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zalejeme vodou...

Portugalská chlebová kaša s krevetami - açorda de camarão
Tradičné jedlo obyvateľov provincie Alentejo. Pôvodne sa varila zo zvyškov starého bieleho chleba a vývaru...

Fašírka v gjuveči po tutrakanski - Кюфте в гювече по тутракански
Tak aby sme využili tie naše mištičky, ponúkam ďaľší gjuveč, tentokrát z mletého mäsa. Jednoduchá...

Citrónovo-zázvorová marinovaná kuracina
Takto pripravene kura patri k nasim oblubenym. Pripravujem ho hlavne v lete, ked sa da...

Polévka z májovek
Tak poslední recept na májovky a už přestanu s májovkami. Vyzkoušel jsem si polévku a také...

Ako sa karí s tatárkou pobili ...
Tento recept nemá s tradičným indickým karí spoločné vôbec nič. Toto jedlo varieva jeden kamarát a...

Kuracie prsia balené v liste kostihoja
Ako inšpirácia pre tých, čo nevedia že Kostihoj lekársky sa môže využívať aj v kuchyni... a takýmto...

Pečené bravčové koleno s tymianom
Veľmi jednoduchá príprava a na konci máme chutné, pre niekoho netradičné pečené mäso.

Pappardelle s avokádovým pestom
Vyskúšajte, aké jednoduché a chutné môže byť varenie so Smotanou na varenie Extra 15%. Tento...

Výdatná kuracia polievka s knedličkami
Aj obyčajnú kuraciu polievku môžete pripraviť netradičnejšie. Čo okrem knedličiek do nej môžete pridať, aby bol zážitok dokonalý?...

Morčacina pod čapicou
Morčacie prsia dôkladne umyjeme, osušíme, osolíme a z oboch strán okoreníme. Potom ich na...

Seitanové plátky s varenými zemiakmi s lečom
Seitan si vyrábam sama a prichutím si ho podľa vlastnej fantázie a momentálnej chuti.

Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom
Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...

Bravčové miniguličky s citrusovou glazúrou
Rada experimentujem s mletým mäsom. Dá sa do neho všelico pridať, vytvarovať do rôznych tvarov...

Zapekaný baklažán s mozzarellou a rajčinami
Ako chlapec som letnú zeleninu, ako je cuketa či patizón, považoval za povinnú jazdu, ...

Plnená tekvica s tofu
Tekvicu umyjeme osušíme, prerežeme na polovice a vyberieme jadierka. Ak máme sušené huby, ...

Ruža zo zubáča
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemnej čerstvej filety zo zubáča. Z filety nakrájame tenké plátky...

Zabíjačkový tanier s jarnou zeleninkou
Tento tanier som tu dala len preto, lebo väčšinou sa zabíjačkové špeciality konzumujú s nakladanými uhorkami...

Grilované tofu tymian so zeleninou
Tento recept je super rýchly, keď nechcete tráviť veľa času v kuchyni, no zároveň si...

Pečený pstruh s bylinkami
Cibuľu najemno nakrájame a dáme do mažiara, pridáme nadrobno pokrájané bylinky, šťavu z jedného citróna...