Vianočná polievka
Je to nenáročné a pomerne rýchlo uvarené. A je to bez mäsa. Že vraj je...
Prsíčka na stredomorský spôsob
Pripravíme zeleninu – cuketu nakrájame na kolieska, paradajky na osminky a cibuľu na kolieska. Pripravíme...
Tajine z kozľacieho mäsa so sušenými marhuľami, slivkami a medom
Pri tomto výraznom, korenistom zimnom jedle typickom pre Severnú Afriku som sa inšpirovala receptami...
Pašticada s haluškami
Suroviny na špikovanie nakrájame na rezance a rovnomerne napicháme do mäsa.
(Ne)ruská kuracia polievka
Hľadal som nejakú inšpiráciu na polievku a našiel som toto....
Marinované tofu so šošovicou
Údené tofu marinované v pikantnej marináde nabitej chuťami s hnedou šošovicou a trojfarebnou ryžou.
Lokše so slivkovým lekvárom a makom
Uvarené zemiaky ošúpeme a postrúhame, prípadne prelisujeme. Necháme ich vychladnúť, pridáme múku, soľ...
Pečené batáty s lososem a smetanovo-fenyklovou omáčkou
Dneska jsem šel do tesca s tím, že uvařím nějaký lehký a dobrý oběd pro svojí...
Avokádová salsa s grilovaným lososom
Ryby milujem. Môžem ich jesť na akýkoľvek spôsob. Najradšej bez akejkoľvek prílohy, len s...
Pečené cukety plnené quinoa rizotom
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Medzitým...
Cuketa plnená fetou
Jedli ste už plnenú cuketu? Vyskúšajte tento recept od nášho televízneho kuchára.
Plnená paprika so silnou paradajkovou omáčkou
Bežný recept na plnenú papriku, ale tentokrát s paradajkovou omáčkou bohatej a intenzívnej chuti.
Vývar z teľacích kostí
Je to doma vyrobený polotovar. Využitie je variabilné. Ako aj obmieňanie prísad a korenín...
Palacinky s tvarohom
Všetky suroviny na cesto zmiešame, aby sme dostali hladké cesto bez hrudiek. Následne na rozohriatej...
Excelentná žemľovka z vianočky
Žemľovku zväčša pripravujem, keď mi zostane pečivo, ale ak chcem urobiť naozaj skvelú, tak...
Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Očistené a osušené kačacie stehná opečieme z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme nakrájanú mrkvu, bylinky,...
Plnený bôčik s pivovou omáčkou
Bravčový bôčik naplníme plnkou z uvarených krúp, listového špenátu a na drobné kocky nakrájanej klobásy...
Zemiakový guláš spod Bankova
Variant slovenského guľáša, ale aj zemiakového paprikáša. Pretože „polszka kielbasa“ z tunajšieho trhu je...
Pstruh z Gave
V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept...
Nové zemiaky a heik s bylinkami
nakrajame nové zemiaky, pokvapkame olejom, pridame sol a rascu dame upiect :-)
Talianske cestoviny
Je to jednoduché jedlo, ľahko stráviteľné a strašne dobré, pre mňa určite. recept bol už publikovaný, len...
Plnené kuracie prsia v slaninke s mladou fazuľkou
Tento recept patrí medzi tie zdravšie (aj napriek slaninke). Už dlhšiu dobu sa venujem zdravému životnému...
Szegedínsky babyguľáš pre mojich čvorgľov z jazera, tentoraz s medzinárodnou účasťou
Variant rcp na szegedínguľáš neodškriepiteľne patrí do rodinnej pokladnice každej slovenskej rodiny. To platilo a platí...
Plnené ryžové guľky
Jednoduché a chutné jedlo 2 v 1... všetko sa nachádza v jednej guľke, už iba vynikajúci...
Silvestrovské prekvapenie
Recept pochádza z mojej hlavy, pripravujem ho najmä na Silvestra, rada ho pripravujem preto, ...
Pečeňovo–bôčiková paštéta
Uvarenú pečeň, bôčik, cesnak a žemle namočené v mlieku rozmixujeme alebo zomelieme najemno. Pridáme...
Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky
Tento recept je bez váženia a obsahuje malý trik na to, aby bolo cesto dokonale vláčne....
Šutelica na červenô
Tieto zásnuby dvoch základných surovín pozná isto veľa Slovákov pri varení, ale ja to robím červenom...
Kuracie soté
Ako na to: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Šunku nakrájame na rezančeky...