Cícerové karí s ryžovými rezancami

hamka3 - fotkahamka3, 10. februára 2014
Cícerové karí s ryžovými rezancami
Foto: hamka3

Recept pochádza z knižky od Pavla Liptáka-Dobrý rok. Dnes som si ho pripravovala prvýkrát a chutil mi, tak sa podelím o recept. Cícer môžete Zobraziť celý popisRecept pochádza z knižky od Pavla Liptáka-Dobrý rok. Dnes som si ho pripravovala prvýkrát a chutil mi, tak sa podelím o recept. Cícer môžete použiť aj konzervovaný. Je to rýchle a chutné jedlo.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

3 šálky
1 ks
1 ks
2 PL
2 šálky
1 ČL
1/4 šálky




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu na kocky a mrkvu nakrájanú na plátky opekáme na oleji najlepšie vo woku alebo vo veľkej panvici s nepriľnavým dnom asi 3 minúty. Pridáme cícer, opekáme asi 2 minúty, poprášime karí korením, premiešame, podlejeme vývarom a chvíľku povaríme.

  2. 2

    Rezance vložíme do vriacej vody na 30 sekúnd, scedíme a primiešame k zmesi. Necháme prevrieť, osolíme, okoreníme a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

deria
je to výborné jedlo, robím ho podobne aj ja, len pridávam viac zeleniny (strúhaný zeler, cuketu, hrášok, kukuricu, podľa toho čo mám doma). Ale, prepáč Hamka, tie rezance nevyzerajú ako ryžové.
hamka3
@deria samozrejme, fantázii sa medze nekladú a toto je veľmi variabilný pokrm. ubezpečujem ťa, že tie rezance sú naozaj ryžové, aspoň tak písali na obale. hádam by mi neklamali :-)
caterina
toto musi byt dobrotka. A kedze u nas idu cestoviny na kazdy sposob, urcite pripravim aj taketo ;)
deria
@hamka3 napadlo ma, že si nemala ryžové a na foto si dala obyčajné :), lebo originál ryžové sú priesvitnejšie a sú napohľad aj chuťovo mäkšie (neviem ako to opísať) ako vyzerajú tie na obrázku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia