Foto: hamka3
Toto jedlo som robila dnes na obed, mne ako rodinnému mäsožravcovi veľmi chutilo, tak ho ponúkam na inšpiráciu. Nie je to drahé, a to Zobraziť celý popisToto jedlo som robila dnes na obed, mne ako rodinnému mäsožravcovi veľmi chutilo, tak ho ponúkam na inšpiráciu. Nie je to drahé, a to sa teraz hodí, týždeň pred výplatou. Množstvo stehien si nakombinujete podľa počtu stravníkov, ja som dala 2 tácky stehien, to bolo 10 ks.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté stehná som trochu nakrojila pri kosti, nasolila a opaprikovala. Naši majú radi stehná aj s kožou tak som ju nechala.
-
2
Na oleji opečieme pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme lyžičku červenej papriky a opražíme. Na tomto základe opečieme stehná z oboch strán.
-
3
K mäsu pridáme scedené šampiňóny, okoreníme a chvíľku podusíme.
-
4
Zalejeme pripraveným bujónom a necháme dusiť približne 15 min.
-
5
Potom pridáme lečo, podľa chuti kečup, soľ, korenie a dodusíme do mäkka.
-
6
Ako prílohu som zvolila ryžu. Dobrú chuť !
Diskusia k receptu