Foto: zuzananoskova
Tento recept som jedla na jednom kurze kamarátky, Ľubky Balážovej, ktorá varí aj v Naša čarovňa v Trnave, kde hneď vedľa má aj obchodík Zobraziť celý popisTento recept som jedla na jednom kurze kamarátky, Ľubky Balážovej, ktorá varí aj v Naša čarovňa v Trnave, kde hneď vedľa má aj obchodík so zdravou výživou. Ak ste z Trnavy, z okolia či niekedy pôjdete okolo, určite sa tam zastavte, neoľutujete :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé som uvarila na kašu pšeno. Do vychladnutého som pridala amarantovú a ovsenú celozrnnú múku, soľ. Cesto som nechala chvíľu odstáť a robila halušky do vody. Haluštičky boli prekrásne, ale zrejme som ich mala skôr vybrať, pri cedení sa mi totiž rozpadli na kašu. Nevadí, tak to malo byť ;-) a my sme si veeeľmi pochutili na kaši :-)
- 2
Pokrájanú cibuľu som orestovala na oleji kokosovom, s kuskumou, pridala nakrájané hokkaido (aj so šupkou - mňam), opiekla, málinko podliala prevarenou vodou a dusila pár minút.
- 3
Na panvici na kokosovom oleji som krátko opiekla cesnak, pridala k nemu špenát. Nesolila som.
- 4
Na tanier som ukladala či skôr prekladala: špenát, kašu, hokkaido, poliala s tahini a posypala čiernou soľou.
- 5
Pre Vás, čo čiernu soľ nepoznáte: obsahuje železo, síru, ostatné minerály. Voní po "vajcovke" - preto je zvyknú používať v raw i vegan kuchyni, ak chceme pridať arómu vajíčok ;-) Síra sa označuje aj ako minerál krásy, zabezpečuje zdravie vlasov, nechtov, dodáva im lesk a zabraňuje lámavosti. Stará sa o hydratáciu pokožky. Táto soľ sa pridáva do jedla až po uvarení, keď máte pokrm naložený na tanieri, aby si zachovala svoju prirodzenú vôňu a čo najviac užitočných látok. Vyskúšajte a budem rada, ak dáte vedieť :-)
- 6
Tým, že je tahini "mastné" a posypané čiernou soľou táto zmes chutí ako vaječné žĺtka.
- 7
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@zuzanka1367 : super, super, super, veľmi sa teším. Krásne to vyzerá a určite ešte viac aj chutilo. Presne tak, halušky byť nemusia, stačí uvarené pšeno, na obmenu môžu byť, podľa mňa, aj krúpky jačmenné, quinoa, bulgur, možností je niekoľko. Na kurze sme k tomu mali ešte aj pickles zeleninu, doma som robila tiež. Zuzka, ďakujem.