Pšeno s hokkaido, špenátom a tahini

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 8. októbra 2015

Tento recept som jedla na jednom kurze kamarátky, Ľubky Balážovej, ktorá varí aj v Naša čarovňa v Trnave, kde hneď vedľa má aj obchodík so zdravou výživou. Ak ste z Trnavy, z okolia či niekedy pôjdete okolo, určite sa tam zastavte, neoľutujete :-)

2-3
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Ako prvé som uvarila na kašu pšeno. Do vychladnutého som pridala amarantovú a ovsenú celozrnnú múku, soľ. Cesto som nechala chvíľu odstáť a robila halušky do vody. Haluštičky boli prekrásne, ale zrejme som ich mala skôr vybrať, pri cedení sa mi totiž rozpadli na kašu. Nevadí, tak to malo byť ;-) a my sme si veeeľmi pochutili na kaši :-)

  2. 2

    Pokrájanú cibuľu som orestovala na oleji kokosovom, s kuskumou, pridala nakrájané hokkaido (aj so šupkou - mňam), opiekla, málinko podliala prevarenou vodou a dusila pár minút.

  3. 3

    Na panvici na kokosovom oleji som krátko opiekla cesnak, pridala k nemu špenát. Nesolila som.

  4. 4

    Na tanier som ukladala či skôr prekladala: špenát, kašu, hokkaido, poliala s tahini a posypala čiernou soľou.

  5. 5

    Pre Vás, čo čiernu soľ nepoznáte: obsahuje železo, síru, ostatné minerály. Voní po "vajcovke" - preto je zvyknú používať v raw i vegan kuchyni, ak chceme pridať arómu vajíčok ;-) Síra sa označuje aj ako minerál krásy, zabezpečuje zdravie vlasov, nechtov, dodáva im lesk a zabraňuje lámavosti. Stará sa o hydratáciu pokožky. Táto soľ sa pridáva do jedla až po uvarení, keď máte pokrm naložený na tanieri, aby si zachovala svoju prirodzenú vôňu a čo najviac užitočných látok. Vyskúšajte a budem rada, ak dáte vedieť :-)

  6. 6

    Tým, že je tahini "mastné" a posypané čiernou soľou táto zmes chutí ako vaječné žĺtka.

  7. 7

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Ja s úplne čistým svedomím dám pochvalu :), lebo som to stihla aj uvariť. Veľmi chutná kombinácia, ja som si to ešte uľahčila, pšeno som iba uvarila, nerobila som žiadne halušky a špenát som vmiešala do udusenej tekvice a pridala som tahini, bolo to výborne, vďaka za recept.


@mirkatarby : ďakujem pekne :-)
@zuzanka1367 : super, super, super, veľmi sa teším. Krásne to vyzerá a určite ešte viac aj chutilo. Presne tak, halušky byť nemusia, stačí uvarené pšeno, na obmenu môžu byť, podľa mňa, aj krúpky jačmenné, quinoa, bulgur, možností je niekoľko. Na kurze sme k tomu mali ešte aj pickles zeleninu, doma som robila tiež. Zuzka, ďakujem.
Tak priznám sa že túto chuť si vobec neviem predstaviť...ale takéto jedlá mám rada a zdravé recepty vyhľadávam. Vyskúšam podla @zuzanka1367 , táto verzia sa mi viac pozdáva.

Pridaj komentár k receptu: