Zapekané cestoviny v tortovej forme fotorecept
Foto: zuzananoskova
Tento pokrm som robila najmä kvôli efektu, priznávam ;-) Videla som nápad niekde na nete, povedala dcére a včera sme si pripravili večeru. Zobraziť celý popisTento pokrm som robila najmä kvôli efektu, priznávam ;-) Videla som nápad niekde na nete, povedala dcére a včera sme si pripravili večeru. Omáčku si môžete pripraviť podľa svojej chuti prípadne toho, aké zásoby máte doma :-)
porcie
Postup
-
1
Cibuľku som nakrájala nadrobno, papriku tiež, cuketu postrúhala. Drvinu som uvarila podľa návodu, zliala, "vyžmýkala". V mrazničke som mala ešte bylinkové kocky s olivovým olejom, tak som ich použila. Na rozohriatú panvicu dáme olej s bylinkami, neskôr pridáme cibuľku, orestujeme, papriku, orestujeme...
-
2
...cuketu, premiešame,...
-
3
...pridáme drvinu, pretlak, premiešame, necháme prehriať, odstavíme. V hrnci uvaríme vo vriacej vode penne, ešte menej ako al dente ;-) Scedíme a schladíme studenou vodou.
-
4
Ja som mala v mrazničke posledný plát domáceho lasagne, tak som ho vybrala a vyvaľkala na spodok tortovej formy.
-
5
Na cesto som nabrala zmes asi do 2-och cm a zapichávala penne. Keď som celú plochu vyplnila cestovinami, zaliala som omáčkou ako sa len dalo. Na kúsok som dala na vrch syrové kocky. Z penne trocha ostalo, aj z omáčky, sme s dcérou zjedli ako predjedlo, kým sa večera zapekala v rúre ;-)
-
6
Tortovú formu naplnenú som dala na plech a do vyhriatej rúry, piekla som na 175°C 25 minút. Po vybratí z rúry som nechala vo forme cestoviny vychladnúť polhodinku. Potom som formu preložila do sklenenej koláčovej misy, keby náhodou po odopnutí obruče sa dielo rozpadlo.
-
7
Najprv som nožíkom dookola vnútro tortovej formy "obrezala", aby sa nenalepilo. Obruč som opatrne odopla a ani nedýchala :-D :-D a že som mala teda veľkú radosť, pretože všetko držalo pokope.
-
8
Dobrú chuť, my sme si pochutili veeeeeľmi :-)
-
9
TIP: Ak použijete bezlepkové cestoviny, pochutnajú si aj celiatici ;-) ale to Vy už viete :-) Ps: večer doplním aj fotopostup.
ja takto zapekám špagety, je to výborné jedlo, základ cestoviny a ostatné si môže dať každý čo chce, prípadne čo má doma v chladničke a ináč je to výborné aj teplé aj studené aj ako príloha k mäsu a aj tie tvoje asi boli fajn....
varecha.pravda.sk/recepty/spagetovy-kolac-fotorecept/1771...