Zapekané cestoviny v tortovej forme fotorecept

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 11. júla 2013

Tento pokrm som robila najmä kvôli efektu, priznávam ;-) Videla som nápad niekde na nete, povedala dcére a včera sme si pripravili večeru. Zobraziť celý popisTento pokrm som robila najmä kvôli efektu, priznávam ;-) Videla som nápad niekde na nete, povedala dcére a včera sme si pripravili večeru. Omáčku si môžete pripraviť podľa svojej chuti prípadne toho, aké zásoby máte doma :-)

4-6
porcie

Suroviny

1 bal
3 ks
300 g
1/3 ks
3 ks
900 g
500 g




Postup

  1. 1

    Cibuľku som nakrájala nadrobno, papriku tiež, cuketu postrúhala. Drvinu som uvarila podľa návodu, zliala, "vyžmýkala". V mrazničke som mala ešte bylinkové kocky s olivovým olejom, tak som ich použila. Na rozohriatú panvicu dáme olej s bylinkami, neskôr pridáme cibuľku, orestujeme, papriku, orestujeme...

    Zapekané cestoviny v tortovej forme (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...cuketu, premiešame,...

    Zapekané cestoviny v tortovej forme (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme drvinu, pretlak, premiešame, necháme prehriať, odstavíme. V hrnci uvaríme vo vriacej vode penne, ešte menej ako al dente ;-) Scedíme a schladíme studenou vodou.

    Zapekané cestoviny v tortovej forme (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som mala v mrazničke posledný plát domáceho lasagne, tak som ho vybrala a vyvaľkala na spodok tortovej formy.

    Zapekané cestoviny v tortovej forme (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cesto som nabrala zmes asi do 2-och cm a zapichávala penne. Keď som celú plochu vyplnila cestovinami, zaliala som omáčkou ako sa len dalo. Na kúsok som dala na vrch syrové kocky. Z penne trocha ostalo, aj z omáčky, sme s dcérou zjedli ako predjedlo, kým sa večera zapekala v rúre ;-)

    Zapekané cestoviny v tortovej forme (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tortovú formu naplnenú som dala na plech a do vyhriatej rúry, piekla som na 175°C 25 minút. Po vybratí z rúry som nechala vo forme cestoviny vychladnúť polhodinku. Potom som formu preložila do sklenenej koláčovej misy, keby náhodou po odopnutí obruče sa dielo rozpadlo.

    Zapekané cestoviny v tortovej forme (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Najprv som nožíkom dookola vnútro tortovej formy "obrezala", aby sa nenalepilo. Obruč som opatrne odopla a ani nedýchala :-D :-D a že som mala teda veľkú radosť, pretože všetko držalo pokope.

    Zapekané cestoviny v tortovej forme (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť, my sme si pochutili veeeeeľmi :-)

    Zapekané cestoviny v tortovej forme (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    TIP: Ak použijete bezlepkové cestoviny, pochutnajú si aj celiatici ;-) ale to Vy už viete :-) Ps: večer doplním aj fotopostup.

Diskusia k receptu

evusik
chcelo by to ešte odfotiť v reze...
ja takto zapekám špagety, je to výborné jedlo, základ cestoviny a ostatné si môže dať každý čo chce, prípadne čo má doma v chladničke a ináč je to výborné aj teplé aj studené aj ako príloha k mäsu a aj tie tvoje asi boli fajn....
 varecha.pravda.sk/recepty/spagetovy-kolac-fotorecept/1771...
danda3
Tak toto vyzerá veľmi dobre a hlavne efektne, keď príde syn, vyskúšam, určite mu bude chutiť.♥
gabuci
toto idem dnes vyskusat,vyzera to vabivo,len nemam na spodok tu lasagneovu cestovinu,hadam sa nic nestane ked to dam na papier na pecenie :-)
zuzananoskova
Gabuci: určite môže byť aj papier na pečenie alebo aj nič ;-) Ja som mala posledný jeden plát v mrazničke a tak som ho využila :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia