Foto: danda3
Ďalšia inšpirácia pre prípravu pohánky, viem, že nevyzerá veľmi fotogenicky, ale chuť stojí za to.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pohánku cez sitko prelejeme vodou a necháme odkvapkať. Medzitým do hrnca dáme dva hrnčeky vody, keď zovrie, pridáme pohánku, soľ a trošku oleja, od bodu varu varíme minútu, vypneme a necháme dôjsť.
- 2
Huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Potom precedíme, vodu nevylievame. Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme pokrájané huby, rascu, soľ a smažíme, potom zalejeme vývarom z húb, podusíme. Keď sú mäkké, pridáme umytý a natrhaný špenát + pohánku, miešame, ak je to vodové, necháme odpariť až na želanú konzistenciu.
- 3
Podávame s kyslou príllohou, uhorky, baranie rohy a pod. Ja som tento rok urobila takéto miš-maš poháre - baranie roky, alma paprika, čili paprička a štipľavá červená paprika.
- 2
Tvoje jedlo vyzerá vábivo a chutne.
ps:Sorry,niečo som zatlačil na pc a koment mi ,,ušiel".