Pohánka so špenátom a hubami

danda3 - fotkadanda3, 27. septembra 2015
Pohánka so špenátom a hubami
Foto: danda3

Ďalšia inšpirácia pre prípravu pohánky, viem, že nevyzerá veľmi fotogenicky, ale chuť stojí za to.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
3 - 4 hrste
1 hrsť
1 ks väčšia




Postup

  1. 1

    Pohánku cez sitko prelejeme vodou a necháme odkvapkať. Medzitým do hrnca dáme dva hrnčeky vody, keď zovrie, pridáme pohánku, soľ a trošku oleja, od bodu varu varíme minútu, vypneme a necháme dôjsť.

  2. 2

    Huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Potom precedíme, vodu nevylievame. Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme pokrájané huby, rascu, soľ a smažíme, potom zalejeme vývarom z húb, podusíme. Keď sú mäkké, pridáme umytý a natrhaný špenát + pohánku, miešame, ak je to vodové, necháme odpariť až na želanú konzistenciu.

    Pohánka so špenátom a hubami - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s kyslou príllohou, uhorky, baranie rohy a pod. Ja som tento rok urobila takéto miš-maš poháre - baranie roky, alma paprika, čili paprička a štipľavá červená paprika.

    Pohánka so špenátom a hubami - obrázok 3

Diskusia k receptu

farbuska
Náhodou si to veľmi vkusne upravila. A recept je tiež dobrý, vyskúšam. Väčšinou si robím pohánkovú kašu na sladko.
mesiar50
A ja,že už ideme jesť kašu z jaterníc.
Tvoje jedlo vyzerá vábivo a chutne.
ps:Sorry,niečo som zatlačil na pc a koment mi ,,ušiel".
jofolit
To si veru urobím no bez špenátu. Hviezdičky a ukladám.
izabella929
ešte som ju nerobila, ale videla som z nej chlieb aj pečivo, vyzeralo to super..)môže to byť dobré...
jozka2
Danda3,ja som velky propagator pohanky,takze tvoje jedlo mozem iba chvalit.Ja ju vyskusam-cast ako mas ty a cast ten spenat ako prilohu.Pohanka pre svoju farbu na foto nevyzera vabne,ale o to je chutnejsia.Co sa tyka hribov,ani cerstve by som v tvojej kasi neodmietla.Izka,chleba robim,vlastne skusam robit na rozne sposoby,ale pohanky sa nesmie do chleb.cesta dat vela,lebo chlieb sa vemi trosi a ma jej vyraznu chut,ale ak sa da primerane tak sa ta chut strati.Nooo je,ale velmi vyzivny.
danda3
Ďakujem za milé komentáre, som rada, že sa vám recept páči, samozrejme, špenát môžete vynechať a spraviť len s hubami, či už s čerstvými alebo sušenými. Pohánku na sladko som ešte nejedla, mám rada pšenovú kašu na sladko na raňajky, zasýti, zahreje a nie je mi z nej ťažko.♥