Foto: salviana999
Deti ho zbožňujú, skúšala som viac receptov a nakoniec mi vyšiel tento.
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
3 ks |
|
asi 1,5 dl |
|
Plnka mäsová: | |
|
|
500 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v krabici |
|
Bešamelová omáčka: | |
50 g |
|
3 PL |
|
6-7 dl |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z hladkej múky, vajec a oleja som zamiesilacesto ako na rezance. Rozdelila som si ho na 3 časti.Vyvaľkala som si ich na tvar pekáčika. Prvú časť som si dala na pekáčik .
- 2
Potom si pripravíme mäsko. Na oleji speníme cibuľku, pridáme mleté mäsko a opečieme ho. Pridáme cesnak a podusíme do mäkka.
- 3
Potom pridáme pretlak, povaríme a ochutíme oreganom, čiernym korením a samozrejme osolíme. Ja dávam aj trochu cukru, nemám rada pretlak bez cukru.
- 4
Odstavíme a urobíme si bešamelovú omáčku. Na panvici rozpustíme maslo, potom pridáme hladkú múku a trošku ju opražíme. Ale len trochu, aby veľmi nezhnedla. Potom zalejeme mliekom a miešame kým nezhustne.
- 5
Osolíme, pridáme čierne korenie, ja pridávam aj tavený a strúhaný tvrdý syr. a ďalej miešame až kým sa syry nerozpustia
- 6
Keď máme bešamel pripravený, zobeieme si pekáčik s prvým cestom a navrstvíme si mäsovú plnku
- 7
Na mäso navrstvíme bešamel, prikryjeme druhým cestom a vrstvy si zopakujeme.
- 8
Na posledné , tretie cesto dáme už len zvyšný bešamel a posypeme ho strúhaným syrom
- 9
Dáme do trúby a upečieme. Hotovo a dobrú chuť.
- 2
Diskusia k receptu