Slivkové gule z tvarohového cesta
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na cesto: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g (alebo celozrnná) | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Na plnku: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na podávanie: | |
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
500 g jemného hrudkového tvarohu zmiešame s 200 g špaldovej alebo celozrnnej múky a s 3 PL kyslej smotany. Pridáme vajíčko a štipku soli. Vypracujeme cesto.
- 2
 Cesto vyvaľkáme, nakrájame, jednotlivé kúsky cesta plníme slivkovým lekvárom a vytvarujeme do gule. Varíme 5 minút, kým nevyplácajú na povrch. Sú veľmi jemné a práca s nimi musí byť delikátna.
- 3
 Po uvarení gule obalíme v na masle opraženej strúhanke s cukrom a podávame ich so šľahačkou.
Tiež slivkové gule:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu