Slivkové gule z tvarohového cesta
Foto: navardaco
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
500 g |
|
200 g (alebo celozrnná) |
|
3 PL |
|
štipka |
|
1 ks |
|
Na plnku: | |
|
|
|
|
Na podávanie: | |
3 PL |
|
6 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
500 g jemného hrudkového tvarohu zmiešame s 200 g špaldovej alebo celozrnnej múky a s 3 PL kyslej smotany. Pridáme vajíčko a štipku soli. Vypracujeme cesto.
- 2
Cesto vyvaľkáme, nakrájame, jednotlivé kúsky cesta plníme slivkovým lekvárom a vytvarujeme do gule. Varíme 5 minút, kým nevyplácajú na povrch. Sú veľmi jemné a práca s nimi musí byť delikátna.
- 3
Po uvarení gule obalíme v na masle opraženej strúhanke s cukrom a podávame ich so šľahačkou.
Tiež slivkové gule:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu