prazdny

Polpettka z kozieho syra

Bezmäsité jedlá

Kozí syr vyformujeme do tvaru guľky a obalíme ju v pistáciových orieškoch. Papriky upečieme v...

prazdny

Olivy v těstíčku

Bezmäsité jedlá

Máte rádi olivy? My ano a tak jsem si z nich vymyslela tyto placičky a moc nám...

prazdny

Kapustový puding s cestovinou

Cestoviny

Očistenú, umytú, na tenké rezančeky nakrájanú kapustu urestujeme na spenenej cibuli. Pridáme soľ, ...

prazdny

Mandarínkový koláčik

Koláče

Recept na tento koláč mám z môjho obľúbeného časopisu Apetit. Je jemnučký, vláčny a jeho...

prazdny

Husacia pečeň Torchon

Predjedlá

Pripravte si špecialitu hotela Château Béla, ktorú tu podávajú ako pochúťku k dobrému vínu.

prazdny

Pangacius celkom zdravo

Hlavné jedlá

Dnes som dostal chuť na ryby tak som prehrabal mrazák či tam niečo nieje a našlo sa....

prazdny

Ostré mäso na hriankach

Večera

Rýchlo hotové a návšteva bude nadšená. Radosť urobí aj vám na večeru, pokiaľ máte radi...

prazdny

Dezert Tom Selleck

Dezerty

Predohrejeme si rúru na 175 °C. V miske si zmiešame maslo, cukor a múku (som...

prazdny

Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty

Hlavné jedlá

Rybárčim už od ôsmych narodenín. Rád cítim príval adrenalínu pri love, ale aj v kuchyni, keď „šupináča“ dávam do...

prazdny

Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom

Bravčové mäso

Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich...

prazdny

Vianočná bábovka bez lepku

Koláče

Aj z klasickej bábovky sa dá vykúzliť sviatočný dezert. Neveríte? Presvedčte sa a upečte si túto vianočnú bábovku bez lepku....

prazdny

Fašiangový šalát

Bravčové mäso

Syr a salámu nakrájame na tenké rezance, zeleninu na malé kocky, pridáme hrášok a zalejeme...

prazdny

Cesnaková polievka

Bezmäsité jedlá

Urobiť bešamel, pridať nastrúhaný cesnak, bujón a povariť 10 minút.

prazdny

Zeleninový šalát so žltým melónom

Bezmäsité jedlá

Melóny sa väčšinou konzumujú samotné. Ale dajú sa z nich pripraviť aj chutné šaláty. Či...

prazdny

Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi

Bravčové mäso

Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...

prazdny

Haruľové lievance na špenáte

Bezmäsité jedlá

Očistené zemiaky postrúhame, pridáme vajcia, hladkú múku, cesnak, soľ, mlieko a majorán,...

prazdny

Tiramisu

Dezerty

cukor a žĺtky šľaháme 8 minút. Pridáme amareto a šľaháme cca 2 minúty. Potom pomaly...

prazdny

Palacinky Mihaeru

Dezerty

Tento recept je môj vlastný vylepšovák palaciniek. Robievam ich s radosťou a teší ma že chutia,...

prazdny

Pomiešaná šošovicová polievka

Bezmäsité jedlá

Dnes bolo varenie o tom, čo mám doma a keďže nevládzem ísť na nákup, pokombinovala...

prazdny

Slaninové cestoviny

Cestoviny

čo chladnička ponúkla a vznikla z toho výborná omáčka na cestoviny, ktorú si pochvaľuje celá rodina....

prazdny

Kuracie stehná na mäsitých paprikách

Kuracie mäso

Vo väčšine domácností, ktoré mi bolo umožnené spoznať v priebehu mojej ¾-storočnej púte po našej spoločnej Matičke Zemi, som videl chutnú, pestrú i praktickú „symbiózu“ rôznych druhov mäsa s rôznymi druhmi zeleniny....

prazdny

Granadírsky pochod na môj spôsob + uhorkový šalát

Kuracie mäso

Z nedele sa mi zvýšilo trochu kuracieho stehna a rozhodol som sa ho použiť, lebo na...

prazdny

Bezlepkové keksíky z arašidového masla

Dezerty

Upečte si tieto jednoduché bezlepkové keksíky. Ich základnou prísadou je arašidové maslo a na vylepšenie sme do cesta pridali aj lyofilizované banány....

prazdny

Karfiol s jablkom

Bezmäsité jedlá

Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame na...

prazdny

Grilovaná polenta

Bezmäsité jedlá

na grilovačku výborný nápad... a hlavne zase je to zdravé... u nás to padne s...

prazdny

Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou

Dezerty

Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme...

prazdny

Parené buchty s malinami a vanilkovou omáčkou

Dezerty

Môj vlastný osvedčený recept na tieto parené buchty je priamo famózny, odporúčam. Váš Ezel.