Kapustnica na každú príležitosť

waldosinka - fotkawaldosinka, 17. januára 2012

Neviete co navariť? odporúčam skúsiť našu kapustnicu :)

6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
dost
1 ks nasekaná
4 ks
3 ks
2 ks alebo akekolvek maso
2 cajove lyzicky
1 ks ak je treba na zahustenie
spatku
1 cajovu lyzicku , alebo akekolvek z ktorim mate dobre skusenosti
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame cibuľku a ihneď dáme na ňu smažiť pokrájanú slaninku a posekaný cesnakna olyvovy olej , pokoreníme a pridáme bobkový list. Potom opláchnutu kapustu posmažíme. Zalejeme potrebným množstvom vody. Nakoniec pridáme 2ks masoxu (podla vlastného výberu!) Potom vložíme do hrnca na poli rozkrájane klobásy. Pred dováraním klobásy vytiahneme pokrájame na kolečká alebo štvrtky a vysypeme s5 do hrnca. Podla potreby dosolíme alebo dosladíme. Dobru chut :)

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Polievky, Varené

Diskusia k receptu

aroooo
zaujímavý receptík a hlavne slovíčko späť = s5.....
evanaaa
Teraz ste ma rozosmiali, obe. Takto som kapustu síce nerobila, len s klobásou, ale dá sa, len ja do nej nedávam cesnak. Ale mohla by som aj tak , ako to zmení chuť, a či je ho vôbec cítiť.
vampil
Masox teda nie! Ja to robím napríklad s údenou krkovičkou...povarím ju a vyberiem,zjeme ju so zemiakami.Ale špicová je vtedy,ked tam varím kolienko .