
Steak sendvič s restovanou zeleninou a domácou majonézou
Kto by nepoznal naše slovenské „lepeňáky“. My si však tentoraz doprajeme kus kvalitného mäsa, zdravú...

Karamelový koláč s orechmi
Lieskovce, pekanové orechy či pistácie chutia najlepšie v sladučkých koláčoch. Skombinovali sme ich s karamelom a...

Banánovo-hrozienkové muffiny
Tieto muffinky mi zo všetkých receptov, ktoré som vyskúšala, vyšli najkrajšie a boli veľmi chutné....

Čokoládovo-pistáciové brownies s levanduľovou penou
Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom odstavíme a necháme chladnúť. Žĺtky vyšľaháme s...

Pirohy bez lepku s kyslou smotanou a cibuľkou
Vyskúšajte dnes naše skvelé domáce pirohy bez lepku. Naplnili sme ich plnkou zo zemiakov, smotany a bryndze a podávali s kyslou smotanou, opraženou cibuľkou a nasekanou petržlenovou vňaťkou....

Buraczki s česnekovou omáčkou
Při výběru červené řepy, dbáme na to, aby bulvy byly nepoškozené, jinak nám při...

Cviklové palacinky s marinovaným lososom
Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru,...

Vnútornosti v kapustovom liste
Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom...

Kalerábový šalát
Jarné kaleráby sú veľmi vďačnou zeleninou na šaláty. Vyskúšajte tento, troška iný, šalát.

Feniklové sušienky plné pohody
Recept bol kedysi na stránke figaro. sk, potom zmizol. Neskôr som ho našiel na figaro....

Dezert z bielej čokolády s pošírovanou rebarborou a macerovanými jahodami
Dnes nám bude variť mladý michelinský šéfkuchár Ladislav Floreán a pripraví svieži moderný dezert plný tradičných sezónnych...

Nadýchané bezlepkové šišky zo zemiakového cesta
Aj bezlepkáči si môžu cez fašiangy dopriať dobré a nadýchané bezlepkové šišky....

Zelerová hrianka
Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, ...

Vianočná nepečená torta
Mascarpone zmiešame s mäkkým tvarohom, kyslou smotanou a vanilkovým cukrom. Kto má rád, môže...

Baguets el forn amb el tomata
V preklade zapekané bagetky s proscuittom a paradajkou. Toto katalánske jedlo jedia Katalánci ako predjedlo alebo...

Vianočné stromčeky z toastového chleba
Suroviny sú na 3 stromčeky. Vezmeme plátok toastového chleba, naň dáme plátok syra a plátok...

Sladké bezlepkové croissanty
K dokonalým raňajkám netreba veľa. Možno postačia aj tieto sladké bezlepkové croissanty....

Vianočný kapor na šampiňónoch
Kapra umyjeme, rozdelíme na porcie, osolíme a polejeme citrónovou šťavou. Potrieme ho grilovacím korením...

Škoricové lístočky s lekvárom
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, zabalíme ho do folie a necháme v chladničke aspoň hodinu odležať....

Gnocchi taliansko-slovenského priateľstva
Uvařím brambory ve slupce, oloupu a ještě teplé nastrouhám, přidám mouku a sůl a vypracuji...

Hruškoláda
Teraz sme mali zase prebytok hrušiek, tak som googlila a našla tento recept. Povedala by...

Veterníky s jogurtovým krémom a malinami
Kombinácia jogurtu a malín, to je svieža verzia veterníkov z odpaľovaného cesta.

Koňakové kurča
Kurča rozdelíme na dve polovice. Do hrnca dáme koňak, pridáme kurča a varíme domäkka, po...

Jemná sardelová omáčka
Najprv si pripravíme sardelové maslo: sardely zbavíme chrbtice a jemne nožom vymiešame s 20 g masla...