Pralinky z perníka

Adrián Rybanský, Andrej Mokoš a šéfkuchárka Andrea Vincúrová
Zuckmann Villa v Piešťanoch, 22. decembra 2015
Pralinky z perníka
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

350 g
150 g
40 ml
1 čl
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom, jemne vychladíme na izbovú teplotu a pridáme maslo a vymiešame krém. Pridáme rum, vanilkový cukor a korenie do perníka.

  2. 2

    Pomocou cukrárskeho vrecka formujeme kôpky s priemerom 2 – 3 cm. Necháme stuhnúť v chlade asi 2 hodiny.

  3. 3

    Ruky si poprášime práškovým cukrom a kôpky sformujeme do guľôčok. Dôkladne ich obalíme perníkovou strúhankou zmiešanou s tmavým cukrom. Preložíme ich do nachystaných košíkov a odložíme do chladu.

Diskusia k receptu