Pečený kapor s omáčkou a hrnčekovými mrkvovými knedličkami
Kapor: Polovičky kapra najskôr zbavíme šupín. Začneme pri chvoste a proti rastu šupín pokračujeme k hlave....
Fenyklová polévka s houbovým knedlíkem
Jednodruhová polévka z fenyklu a smetany. Fenykl se s houbami láskuje a tak knedlíček nadýchaný se...
Ovseno-slaninkové fašírky so zeleninou
Moje obľúbené. Najlepšie sú na studeno. Výborné sú aj s kuracím mäskom z polievky, ...
Pošírované mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakovým pyré
Tento recept je môj obľúbený. Je to rýchly a chutný obed alebo večera.
Hot Potatoes
jednoduché a rýchle jedlo, ktoré môže byť servírované ako príloha alebo aj ako chod. Pôvod receptu...
Orechovo-gaštanové rezy
Rezy s minimom cukru, žiadna múka. Cesto sa dá použiť aj na mafiny, ...
Makové hrebene z tvarohového cesta bez lepku
Bez makových koláčov by azda Vianoce ani nemohli byť. Táto úžasná plodina, tradičná nielen pre slovenské Vianoce, ponúka veľa možností využitia pri pečení....
Žemličky s medvedím cesnakom
Piekla som ich z polovičnej dávky z pôvodného receptu a niekoľko surovín som zamenila. Recept...
Lososové fašírky bez lepku s kôprovým dipom
Fašírky má rada isto väčšina z nás. Klasické mäsové alebo vegetariánske zeleninové, ale čo tak netradičné lososové a ešte aj v bezlepkovej verzii?...
Nízkokalorický pudinček
Chutné a nízkokalorické :) ... upravovateľné podľa vlastného usúdenia :)
Teriyaki losos
Nakonec Japonec! Rýchla špajzovka so zopár skratkami. Obed vybavený za polhodinu.
Šalát s dressingom NEPALIS
Šalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda...
Judiina fazuľová polievka
Fazuľu si zošokujeme horúcou vodou, necháme postáť a olúpeme (trvá to dosť dlho, ale výsledok...
Nátierka zo sterilizovanej kapusty
Zaujímavé a chutné využitie sterilizovanej kapusty.
Ovsená kaša s banánom
Tento recept nie je nijak špeciálny, pripravujem si ho vždy keď neviem čo zjesť a mám...
Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...
Sladké marcipánové vajcia
Marcipán zmiešame s cukrom, orechmi, rumom a likérom, dobre prepracujeme a z cesta vytvarujeme...
Bravčová podbrušinka plnená lečom s klobásou
Dnešný sviatočný deň som chcela potešiť lahodnou podbrušinkou, ktorú som teraz urobila podľa sezóny, takže...
Ryža na grécky spôsob
Osviežujúci obed alebo večera v podobe ryže na grécky spôsob. Slaná feta, acidné paradajky a...
Guličky z mletého mäsa s orechami
Mleté mäso sa dá rôzne upraviť, toto jedlo môže byť na všedný deň aj sviatočný.
Pečené plnené šampiňóny
Pre fanúšikov vyprážaných šampiňónov máme na prípravu rýchlejšiu aj trošku zdravšiu verziu....
Torta na slano
Zo surovín vymiešame riedšie palacinkové cesto a upečieme asi 10 palaciniek. Cibuľu si nakrájame nadrobno a...