
Makový koláč s krémom a ovocím
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a mak...

Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou
Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....

Maďarská slepačia polievka
Sliepku prekrojíme, umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a dáme variť. Keď...

Shrekov závin
Preto Shrekov, lebo farba je trochu do zelena a na prvý pohľad je to trochu zvláštne......

Pečené kurča s cícerovou plnkou
Deň vopred namočený cícer uvaríme do mäkka - popučíme pučítkom na zemiaky, pridáme v slanej vode...

Slaný plnený koláč
Dobrý slaný plnený koláč som na dnes upiekla. Ja som do neho dala domácu kapiovú...

Mexické rezance
Osolenú vodu privedieme do varu, vhodíme do nej rezance, pridáme PL oleja a uvaríme domäkka....

Ryža so záhradkárskymi prebytkami, tentoraz s mladými cuketkami
Príklady tiahnu a v zmysle vyššieho princípu mravného inak ani nemôžem, aj ja musím s pravdou...

Vločková polévka se sušenými houbami
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a orestujeme. Pak přidáme ovesné vločky a...

Kráľovské korunky plnené malinovým krémom
Bielu čokoládu roztopíme. Z plastového obalu (ako na vysvedčenie) pripravíme pásiky so zubami navrchu na výrobu koruniek....

Moja miš-maš polievka
Miš-maš :) prečo?pretože v polievke je naozaj všetko možné, podobá sa na českú bramboračku, ale ja do...

Kysnuté orechové pletienky
Vynikajúce, vláčne cesto. Raz som ich upiekla ako prílohu k studenému šalátu, no kým som urobila šalát...

Zeleninové lasagne s citrónovým dipom
Taliani su machri. Na tanieri to majú častokrát farebné, chutné, zdravé ale aj rýchlo....

Ovocné Millefuille
Sirup: Víno s cukrom zredukujeme na polovicu a necháme vychladnúť. Mali by sme získať sirupovitú konzistenciu....

Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni...

Jadrovníky paprík č. 18, tentoraz s liptovskou parenicou
Urobil som si prehľad a tak viem, že toto je už môj 18. rcp, ...

Sushi v štýle „cha han donburi“
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov...

Cesnaková polievka
Do vriacej vody dáme variť mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu (všetko pokrájané na kocky) a...

Všehochuť
Neodvážim sa nazvať prezentovanú polievku boršč, aby som neurazil odborníkov. Mám boršč rád a vyskúšal...

Svieži ríbezľový koláčik s bazovým želé
Záhradka teraz ponúka každý deň nové poklady, treba ich využiť. Mám rada sladké, ale...

Black Irish Forest Gateau (višňová torta)
Írsky variant aj u nás veľmi dobre známej schwarzwaldskej torty, na rozdiel od nej sa pridáva...

Kuracie motýliky s majonézovou omáčkou
Nepamätám sa kde som videl predprípravu kuracích paličiek či „drumstickov“ (podľa mojich vnúčeniec Lilinky a Samka, vraj mäsa s rúčkou), ale ja som ich pomenoval ako „motýliky“....

Pstruh podľa Hemingwaya
Vypitvané pstruhy osušíme, osolíme, okoreníme a z oboch strán ich na veľmi horúcom masle opražíme....