Bavorský syrový šalát

feroad - bez fotkyferoad, 25. decembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

300 g
150 g
10 ks
1 ks
1 PL
podľa chuti
2 PL




Postup

  1. 1

    Syr a salámu nakrájame na plátky a tie potom na väčšie štvorčeky, pridáme tenké kolieska nakrájanej reďkovky a cibule, nasekanú pažítku, všetko premiešame.Pridáme olivový olej a podávame.

Diskusia k receptu

nyja
škoda, že nie je uvedený konkrétne nejaký druh syra. Lebo fakt nie je syr ako syr. Ide o nejaký tavený alebo tvrdý druh syra?
Ja poznám takú bavorskú nátierku z cammembertu, ktorú v Mníchove jedia s praclíkmi. :-) Tiež dobrota. Idem pohľadať recept a postnem ho sem. :-)
feroad
kupujem tvrdé syry, niekedy dám aj viac druhov...
viktoryafajn
vyprážaný syr bez oleja.
na 6 porcií potrebujem 60 až 70 dg tvrdého syru family alebo aidamu.15 až 20dg dus.šunky okrúhlej,kusok masla,struhanku a dve vajcia, 6 kompotovych misiek. misky vymažem maslom a vysypem struhankou.syr postruham na struhadle s velkými očkami/slzamy).urobim vrstvu nastr.syra polejem troškou rozšlahaneho vajca , na to položím 1-2 plátky šunky a zasypem syrom.polejem znovu rozšl.vajcom a vrch jemne posypem struhankou. takto naplnené misky uložím na velký plech,do ktoreho nalejem studenu vodu aby misky boli ani nie do polovice vo vode. pečiem vo vyhr.rúre na 250 st.asi 15-20 min, vrch musí dostať ružovkastý nádych. opatrne vyberiem a trochu vychladené príbor.nožíkom odlepím od misky a vyklopím na tanier. podávam k tomu hranolky,pečené zemiaky,ale chutí to aj so zemiak.pyré,alebo len tak s pečivom a kopcom zelenin.šalatu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia