Špenátová roláda

nathaliez - fotkanathaliez, 15. februára 2012
Špenátová roláda
Foto: nathaliez
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
50 g
20 g
150 g alebo jogurt
 podľa potreby
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špenát si pokrájame, prípadne rozmrazíme pretlak. Dáme ho na rozohriatu pavicu a pridáme smotanu alebo jogurt. Pridáme nakrájanú si slaninu, klobásu a syr feta. Prikryjeme a dusíme. Keď sa nám bude zdať zmes príliš riedka, pridáme múku. Podotýkam, soliť nie je nutné. (Slanina, klobása a feta sú na môj vkus až priveľmi slané). Medzitým si predohrejeme rúru na 180°C.

    Špenátová roláda - obrázok 1
  2. 2

    Asi po 8 minútach zmes vylejeme na rozvaľkané lístkové cesto. Ja som použila kupované (potrebovala som "urobiť" miesto v mrazničke:) ). Poprekladáme a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180°C - 30 min. Kto chce, môže cesto potrieť vajíčkom.

    Špenátová roláda - obrázok 2
  3. 3

    Finito !!! Dobrú chuť !! :)

    Špenátová roláda - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Zeleninové jedlá, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu