Rýchle mäsko na zemiakovej placke

martina0812 - fotkamartina0812, 23. marca 2012

Moja dcérka je dosť prieberčivé stvorenie, ale toto jedlo miluje. Príprava je bleskurýchla, takže keď nie je čas variť, rodinka vždy pýta práve toto.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks veľké surové
1 balenie cca 400g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a rozdelíme na štyri kôpky.

  2. 2

    Na rozpálenú panvicu s trochou oleja dáme jednu kôpku nastrúhaných zemiakov, popritláčame vidličkou do tvaru placky ( na celú plochu panvice ) a necháme piecť. Zemiakový škrob ich zlepí, takže sa nebudú rozpadať, aj keď nepridáte vajce a múku. Po niekoľkých minútach prevrátime a opečieme z druhej strany.

  3. 3

    Upečieme takto všetky 4 kôpky, solíme až na tanieri, inak by zemiaky pustili veľa vody a neboli by upečené, ale varené.

  4. 4

    Mleté mäso dáme nasucho na panvicu, ono pustí dosť vlastného tuku, poprášime korením a vegetou a počas celého pečenia miešame vareškou. Vzniknú také pečené "slížiky".

  5. 5

    Mäso naložíme na placku a podávame. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: