Rýchle mäsko na zemiakovej placke

martina0812 - fotkamartina0812, 23. marca 2012

Moja dcérka je dosť prieberčivé stvorenie, ale toto jedlo miluje. Príprava je bleskurýchla, takže keď nie je čas variť, rodinka vždy pýta práve toto. Zobraziť celý popisMoja dcérka je dosť prieberčivé stvorenie, ale toto jedlo miluje. Príprava je bleskurýchla, takže keď nie je čas variť, rodinka vždy pýta práve toto.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks veľké surové
1 balenie cca 400g




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a rozdelíme na štyri kôpky.

  2. 2

    Na rozpálenú panvicu s trochou oleja dáme jednu kôpku nastrúhaných zemiakov, popritláčame vidličkou do tvaru placky ( na celú plochu panvice ) a necháme piecť. Zemiakový škrob ich zlepí, takže sa nebudú rozpadať, aj keď nepridáte vajce a múku. Po niekoľkých minútach prevrátime a opečieme z druhej strany.

  3. 3

    Upečieme takto všetky 4 kôpky, solíme až na tanieri, inak by zemiaky pustili veľa vody a neboli by upečené, ale varené.

  4. 4

    Mleté mäso dáme nasucho na panvicu, ono pustí dosť vlastného tuku, poprášime korením a vegetou a počas celého pečenia miešame vareškou. Vzniknú také pečené "slížiky".

  5. 5

    Mäso naložíme na placku a podávame. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Ach, zemiakové rosti, tie mám rada, to môže byť s mäsom dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia