Zeleninkové cestoviny

kailinne - fotkakailinne, 15. marca 2013
Zeleninkové cestoviny
Foto: kailinne

Kombinácia toho čo mám rada + čo bolo v chladničke. Ingrediencie sa dajú pridávať, uberať, obmieňať podľa vašej chuti :)

Suroviny

500 g
600 g zmes
2 ks
1/2 bal. približne
 podľa chuti
 na posypanie
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Uvaríme si cestoviny podľa návodu alebo tak ako vám chutí. Nezabudnite ich dať do osolenej vody.

  2. 2

    Do hrnca dáme olej a necháme ho zohriať, zatiaľ si ošúpeme cesnak a nakrájame na malé kúsky (môžte ho aj rozpučiť alebo dať celý). Dáme ho do hrnca a chvíľku popražíme. Potom pridáme zeleninovú mrazenú zmes (ja som použila maďarskú, je tam hrášok, kukurica a paprika). Zeleninku podusíme, okoreníme (ja som dala čierne korenie, soľ a oregano), a keď je zelenina mäkká pridáme pokrájané paradajky. Necháme to dusiť pár minút a pridáme na kocky nakrájaný tavenýr a počkáme kým sa rozpustí.

  3. 3

    Cestoviny aj s troškou vody z hrnca v ktorom sa varili zamiešame do zeleninovej zmesi a podávame. Nakoniec môžme posypať syrom, vegáni samozrejme s tofu, ale chutí to aj bez toho :) P.S.: Tavenýr je niečo ako tavený syr, ale sójový, niečo ako tavené tofu (neobsahuje taviace soli , ktoré zaťažujú organizmus ako bežné syry, je oveľa zdravší).

Diskusia k receptu

kiwinka21
a prosim kde dostanem kupit ten tavenyr? poznam len tofu ale chcem skusit aj toto.:-)
kailinne
@kiwinka21 neviem, či sa dá kúpiť v hypermarketoch a pod., ale mali by to mať v BIO obchodoch alebo obchodoch so zdravou výživou. My to máme trošku iné, nás tým zásobí priateľov ocko :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia