Foto: kailinne
Kombinácia toho čo mám rada + čo bolo v chladničke. Ingrediencie sa dajú pridávať, uberať, obmieňať podľa vašej chuti :)
Postup
-
1
Uvaríme si cestoviny podľa návodu alebo tak ako vám chutí. Nezabudnite ich dať do osolenej vody.
- 2
Do hrnca dáme olej a necháme ho zohriať, zatiaľ si ošúpeme cesnak a nakrájame na malé kúsky (môžte ho aj rozpučiť alebo dať celý). Dáme ho do hrnca a chvíľku popražíme. Potom pridáme zeleninovú mrazenú zmes (ja som použila maďarskú, je tam hrášok, kukurica a paprika). Zeleninku podusíme, okoreníme (ja som dala čierne korenie, soľ a oregano), a keď je zelenina mäkká pridáme pokrájané paradajky. Necháme to dusiť pár minút a pridáme na kocky nakrájaný tavenýr a počkáme kým sa rozpustí.
- 3
Cestoviny aj s troškou vody z hrnca v ktorom sa varili zamiešame do zeleninovej zmesi a podávame. Nakoniec môžme posypať syrom, vegáni samozrejme s tofu, ale chutí to aj bez toho :) P.S.: Tavenýr je niečo ako tavený syr, ale sójový, niečo ako tavené tofu (neobsahuje taviace soli , ktoré zaťažujú organizmus ako bežné syry, je oveľa zdravší).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu