Zeleninová minestrone s medvedím cesnakom

alicina - fotkaalicina, 24. apríla 2013
Zeleninová minestrone s medvedím cesnakom
Foto: alicina
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
3 stonky
1 ks
1 ks
1 pohár
1 ks
2 ks
1 hrsť
1 šálka
2 PL




Postup

  1. 1

    V hrnci zohrejeme olej a pridáme na drobné kúsky nakrájanú mrkvu, stonkový zeler a cuketu. Pár minút opekáme, zalejeme zeleninovým bujónom a paradajkovým pyré, pridáme bobkový list a na ružičky rozobratú brokolicu. Varíme do zmäknutia zeleniny asi 30 minút.

  2. 2

    Podľa chuti poslíme a pokoreníme a asi 10 minút pred dovarením pridáme špaldovú slovenskú ryžu alebo inú cestovinu. Po dovarení polovicu zeleniny rozmixujeme, aby sme získali krémovú konzistenciu a na záver pridáme nasekaný medvedí cesnak, aby si zachoval čo najviac vitamínov.

Diskusia k receptu

ica72
Blee....to vypadá akoby to niekto už raz jedol :))
katkat
minuly vikend som robila podobnu:) tato tvoja verzia vyzera velmi chutne
natt
mňáám, to vyzerá skvele, až za ušami sa zalizujem :)
evanaaa
Pre mňa trochu hustá, ale inak dobrá. Zaujímalo by ma, kde dostať tú špaldovú ryžu? Ale asi je to tá cestovina, poznám len z obyčajnej múky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia