Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
kopydlno
„Rakvičky so šľahačkou”
Pěkná vzpomínka Veroniko, v 1972 jsem na 3 třetí škole chodil občas do cukrárny na rakvičku a dvě decky moravského vínka. Nevím jak to dělali, ale měli tu formu přesně podle názvu a košatě ozdobené lahodnou šlehačkou. I tak bez trouby, už jenom vizuálně chválím !! Ivan
marienka44
„Domáce rezance”
Ale keď chceme rezance uskladniť na dlhšie, soľ nepridávame. Soľ je hygroskopická, rezance navlhnú. A tž voda ide kam? V popise sa nespomína. Recept na rezance do polievky je 1 vajcce na 100 g múky, na 500 g je málo 1 vajce.
venti
„Morčacie fašírky pečené v rúre”
Len varovanie pre nováčikov, ktorí by chceli tento recept vyskúšať, ako moja juniorka, ktorá je teraz sklamaná - NEDÁVAJTE 2 VAJCIA. Na 0,5 kila mäsa je to strašne veľa. Bude z toho tekutá brečka, do ktorej BUDETE potrebovať veľa múky na zahustenie, lebo z tekutiny guľky nevytvarujete. 200 gramov určite. A to zmení textúru aj chuť - a s množstvom zbytočnej bielej múky určite nebudú zdravšie.
kucharka
„Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024”
Ja som si ale ešte viac pochutila na pečenom karfiole : nakrájala som karfiol na plátky, posolila a pokorenila, dobre posypala zmesou korenín ( tento raz to bol za’atar ) a trochu oliv.oleja. Rúra na asi 15-20min, podľa hrúbky karfiolu.
K tomu omáčka zo smotany ( alebo hustého gréckeho jogurtu ) a jemne dochutená. Väčšinou robím s modrým syrom ( Niva … ) ale tentokrát som nemala, tak som dala karí.
Je to dobrota.


bugout
„Kura na paprike”
Keď vidím slovo influencer/ka je mi nevoľno.... Dievča kašli na zátrepku a múku opraž s cibuľou. A určite použi slepačí vývar nie zeleninový, nech to má kuraciu chuť a nie zeleninovú.... A keď mixuješ a dávaš cibuľu v zásade múku kľudne vypusti, prípadne prihoď k cibuli aj červenú papriku.
bugout
„Pečené papriky (fotorecept)”
Ja som robil cez víkend tiež, prvý krát..... Ale inak. Len som ju upiekol v trúbe pod grilom, priam spálil (do čierna), ošúpal, nakrájal a naložil do olivového oleja s cesnakom a trochou soli. Je to úžasné. A samozrejme táto je tiež určite výborná
bugout
„Kuracie Kung Pao”
@bekla (13.2.2024 10:53)
Ja sa teším z komentárov a diskusie o receptoch a varení, preto som tu.... Ale naozaj som sa nikde nestretol, že by sa ako náhrada za chinkiang použil náš klasický ocot teda kvasný liehový. Priznám sa, že mňa jeho smrad vyslovene odpudzuje a doma ho asi ani nemám. Ak by som chcel do kung pao alebo čohokoľvek pridať niečo kyslé idem v prvom rade po citróne alebo japonskom mizkan ryžovom octe, je lahodný bez agresívneho smradu nášho octu.... Ale pri tom chinkiangu ide podľa mňa skôr o chuť ako to, že je kyslý. Apropo mne vadí a nepoužívam ho, možno z dôvodu ako si písala použil som ho veľa. Ja kupujem ochutený čierny ocot Perle river bridge, má úžasnú chuť a krásne vonia....