Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
kayoline
„Ovocná torta s černicovým želé (fotorecept)”
Niečo tomu chýbalo. Korpus mi vôbec nenarástol, pri chladnutí sa extrémne zmenšil. Z priemeru mi zobralo 1,5cm a na výšku bol na koniec ani nie 4cm. Použila som 24cm panvicu a presne som postupovala podľa receptu. Rovnako zle to dopadlo s černicovým "želé". Po vliatí som tortu dala schladiť na noc a na ráno som spravila krém, ten sa podaril. Predtým než som krém navrstvila na želé" som si všimla že je úplne tekuté. Tortu som teda nedokončila. Korpus" a želé" už 3 dni jem s jogurtom. Mala som sa nehádať so sama sebou "tomu netreba želatínu, veď v recepte je zlatý klas" a "prášok do pečiva v recepte nie je", a počúvať čo mi rozum hovorí. Bolo veľmi blízko k tomu, aby recept zostal uložený v KK ale nevydalo.
bugout
„Teriyaki losos (videorecept)”
Odporúčam skôr na panvici, je to rýchlejšie a podľa mňa efektívnejšie, záleží aj od množstva.... Ak máte teriyaki omáčku je zbytočné miešať ju s hoisin a čímkoľvek ďalším.... Nehovorím, že je to zlé, ale zbytočné.... Opiecť lososa na panvici (ak chceme obalime v múke). Najskôr kožou dole. Potom otočiť a podliať omáčkou... A nechať dorobiť. Marinovať v zásade tiež netreba. Ešte k tej teriyaki, je to hotový produkt, ktorý má všetko čo ma mať ďalšie miešanie je zbytočné. Je to ako zmiešať bbq omáčku od dvoch výrobcov, nič to nepokazí ale skrátka to netreba.
Mäspoma
„Bazový sirup”
@paces (23.4.2024 17:13)

Mrzí nás, že vám recept nesadol. Za receptom si stojíme - jednak je rozdiel v tom, či použijete bazu alebo prvosienku (chuťový profil týchto dvoch liečivých rastlín je výrazne odlišný, pridaním medovky a mäty ako je uvedené v recepte sa ešte viac mení). Ale predovšetkým, je to sirup, ktorý sa následne používa riedený vodou (1 diel sirupu / 10 dielov vody). Celkový objem tekutiny, ktorú zo sirupu pripravíte po nariedení vodou je cca 30 litrov, 100 g kyseliny citrónovej je primerané množstvo, pretože sirup sa nekonzumuje v koncentrovanej podobe. Navyše plní úlohu konzervačného prostriedku, aby ste sirup, ktorý sa nevarí, mohli uskladniť čo najdlhšie.