Foto: babkamt
Bola som netrpezlivá,kedy konečne dozrejú čerešne ,aby som urobila tento koláčik.V zime ho často robím zo zaváraných čerešní.Chcela by som tento rok zavariť Zobraziť celý popisBola som netrpezlivá,kedy konečne dozrejú čerešne ,aby som urobila tento koláčik.V zime ho často robím zo zaváraných čerešní.Chcela by som tento rok zavariť čerešne len so stipkou soli , ak máte dáke skúsenosti,ozvite sa prosím.
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelím žĺtka od bielkov. Bielka šľahám so štipkou soli.
-
2
potom pridám cukor,stále šľahám,potom po jednom pridávam žľtka,stále šľahám,až vznikne hustá pena,
-
3
po kvapkách pridávam striedavo mlieko a olej,
-
4
stále šľlahám,
-
5
preosejem múku s kypriacim práškom,ručne metličkou primiešam múku, pripravim si čerešne,umyjem ich a odstránim kôstky,plech vymastím a vysypem múkou,cesto vylejem na plech,rozložím čerešne a dám piecť do predhriatej rúry na 180 °;C asi 20 - 25 minút,
-
6
upečený koláč posypem práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.A toto je finálny výrobok.
evanaaa,kým som dala recept na varechu,tak som si ho skontrolovala,neviem aký škriatok zaúradoval,prvý krát mi redakcia písala,že nemám postup,teraz zasa vypadla jedna časť,tak neviem,kde je chyba
varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-pre-zaciatocnikov/840...
@aleana soľ vytiahne z ovocia prirodzenú sladkosť. Ja som o tomto spôsobe zavárania počula rozprávať Dr. Bukovského v TV.
Práve pozerám, čo by som upiekla. U nás je už po čerešniach. Asi si bola s receptom spokojná, lebo si podľa neho piekla viac krát. Je to starý, rokmi odskúšaný recept. Koláč je nadýchaný. Ja ďakujem tebe, že si sa ozvala.
Idem aj tie vase pagace vyskusat. :-)
Ak by ste mali dobry recept na kapustniaky alebo buchty, dajte vediet. Dakujem.
z tohoto cesta pečiem roky. Každý, kto koláč ochutnal, ho zatiaľ len chválil. Ďakujem, že si sa ozvala.
no, vtedy som ju piekol tusim s ceresnami kompotovymi :)
ale dnes mam doma normalne ceresne, tak si asi zase napeciem :)
Robila som z troch vajec, lebo nemám plech podobných rozmerov. Čerstvé čerešne z trhu po 2 eurá!!! - neuveriteľné, ale čo s nadúrodou? Majú radšej zhniť? Chválim trhovníkov z Dunajskej Lužnej, aj majiteľku skvelého receptu.
Vďaka!