Lahodná špenátová polievka

giupa - bez fotkygiupa, 19. januára 2014
Lahodná špenátová polievka
Foto: giupa

Recept na túto polievku som našla vo vegetariánskej kuchárke, ktorú som dostala ako darček a keďže som mala doma práve všetky potrebné suroviny, bola Zobraziť celý popisRecept na túto polievku som našla vo vegetariánskej kuchárke, ktorú som dostala ako darček a keďže som mala doma práve všetky potrebné suroviny, bola som nadšená a pustila som sa do varenia. Výsledok bol, že som konečne našla spôsob, ako pripraviť môj nie veľmi obľúbený špenát v chutnej verzii. Tak nech sa páči! :o)

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 PL
400 g príp. mrazený
1 PL
250 ml/hrnček
500 ml/2 hrnčeky
150 ml/2/3 hrnčeka
40 g/1/4 hrnčeka
1 ks




Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľku pražíme na masle na stredne silnom ohni 3-4 minútky. Pridáme špenát (ak použijeme čerstvý, podlejeme vodou) a podusíme 10 minút. Pridáme lyžicu múky a miešame, aby sa nevytvorili hrudky. Prilejeme mlieko a vývar, osolíme a na miernom ohni varíme asi 20 minút.

  2. 2

    V mixéri polievku dohladka zmixujeme. V menšej nádobe vymiešame šľahačku s vajcom a parmezánom, vlejeme do polievky a za stáleho miešania povaríme na miernom ohni, kým polievka nezhustne. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Polievku podávame s krutónmi alebo čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť prajem! :)

Diskusia k receptu

svedka
No tak tuto polievocku urcite vyskusam :)
giupa
to ma teší:) potom napíšte, ako chutila ;)
lola
dalsia do KK,v chladnicke mam cerstvy spenat,urcite v priebehu tyzdna vyskusam a potom dam vediet(-: robim podobne,az na to vajce a parmezan,necham sa inspirovat(-.
marinav
Na chut spenatu som prisla dost neskoro.Toto uvarim, vzera to byt chutne.
elixir
Fajné, bude dnes na večeru, len múku zamením za zemiak. Vyzerá výborne.
janka08
Idem ju dnes robit po druhy krat...chutpvo je uzasna ...lepsiu spenatovu sa mi este nepodarilo aj synovi a manzelovi velmi chutilo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia