Foto: giupa
Recept na túto polievku som našla vo vegetariánskej kuchárke, ktorú som dostala ako darček a keďže som mala doma práve všetky potrebné suroviny, bola Zobraziť celý popisRecept na túto polievku som našla vo vegetariánskej kuchárke, ktorú som dostala ako darček a keďže som mala doma práve všetky potrebné suroviny, bola som nadšená a pustila som sa do varenia. Výsledok bol, že som konečne našla spôsob, ako pripraviť môj nie veľmi obľúbený špenát v chutnej verzii. Tak nech sa páči! :o)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
3 PL |
|
400 g príp. mrazený |
|
1 PL |
|
250 ml/hrnček |
|
500 ml/2 hrnčeky |
|
150 ml/2/3 hrnčeka |
|
40 g/1/4 hrnčeka |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú cibuľku pražíme na masle na stredne silnom ohni 3-4 minútky. Pridáme špenát (ak použijeme čerstvý, podlejeme vodou) a podusíme 10 minút. Pridáme lyžicu múky a miešame, aby sa nevytvorili hrudky. Prilejeme mlieko a vývar, osolíme a na miernom ohni varíme asi 20 minút.
- 2
V mixéri polievku dohladka zmixujeme. V menšej nádobe vymiešame šľahačku s vajcom a parmezánom, vlejeme do polievky a za stáleho miešania povaríme na miernom ohni, kým polievka nezhustne. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Polievku podávame s krutónmi alebo čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť prajem! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu