Lahodná špenátová polievka

giupa - bez fotkygiupa, 19. januára 2014
Lahodná špenátová polievka
Foto: giupa

Recept na túto polievku som našla vo vegetariánskej kuchárke, ktorú som dostala ako darček a keďže som mala doma práve všetky potrebné suroviny, bola Zobraziť celý popisRecept na túto polievku som našla vo vegetariánskej kuchárke, ktorú som dostala ako darček a keďže som mala doma práve všetky potrebné suroviny, bola som nadšená a pustila som sa do varenia. Výsledok bol, že som konečne našla spôsob, ako pripraviť môj nie veľmi obľúbený špenát v chutnej verzii. Tak nech sa páči! :o)

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 PL
400 g príp. mrazený
1 PL
250 ml/hrnček
500 ml/2 hrnčeky
150 ml/2/3 hrnčeka
40 g/1/4 hrnčeka
1 ks

Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľku pražíme na masle na stredne silnom ohni 3-4 minútky. Pridáme špenát (ak použijeme čerstvý, podlejeme vodou) a podusíme 10 minút. Pridáme lyžicu múky a miešame, aby sa nevytvorili hrudky. Prilejeme mlieko a vývar, osolíme a na miernom ohni varíme asi 20 minút.

  2. 2

    V mixéri polievku dohladka zmixujeme. V menšej nádobe vymiešame šľahačku s vajcom a parmezánom, vlejeme do polievky a za stáleho miešania povaríme na miernom ohni, kým polievka nezhustne. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Polievku podávame s krutónmi alebo čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť prajem! :)

Diskusia k receptu

svedka
No tak tuto polievocku urcite vyskusam :)
giupa
to ma teší:) potom napíšte, ako chutila ;)
lola
dalsia do KK,v chladnicke mam cerstvy spenat,urcite v priebehu tyzdna vyskusam a potom dam vediet(-: robim podobne,az na to vajce a parmezan,necham sa inspirovat(-.
marinav
Na chut spenatu som prisla dost neskoro.Toto uvarim, vzera to byt chutne.
elixir
Fajné, bude dnes na večeru, len múku zamením za zemiak. Vyzerá výborne.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha