Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
evanaaa
„Srbské rizoto ako zo závodnej jedálne (fotorecept)”
Aké srbské? Poznám ho aspoň 70 rokov najmenej, a keďže ho už moja mama robievala, tak u nás je známe dosť dlho na to, aby získalo prívlastok slovenské.....máme ho radi a robievam ho často aj na niekoľko dní, presne ako ty ho varíš @kimlo , niekedy doň ale primiešam aj nejakú mrazenú zeleninu, čo nám nevadí. A používam tiež len pliecko, podusím a ryžu dám do šťavy, ktorou nasiakne má dobrú chuť, nie ako niekto, ako som čítala mnohokrát, že udusia mäso a ryžu zvlášť a len to zmiešajú dokopy. Tvoj recept je aj ten môj :-)
chemik
„Srbské rizoto ako zo závodnej jedálne”
Ano, je to památeční zimní verze závodního rizota z dob, když neexistovala jakákoliv čerstvá zelenina. V letní verzi to tam bývalo také pod názvem pilaf zapékané ve vrstvách s kolečky papriky, rajčat a základem z vepřového plecka místo baraniny. Dnes je to v sezoně obohacené o karotku, stonkový celer, cukety nebo lilek doma velmi oblíbené .
stefanm
„Čo dnes varíte? Máj 2023”
@stefanm (3.5.2023 12:23)

...toto dnešné jedlo má poučný príbeh:

... dnes, skoro z rána, som mal dohodnutý "styk" s bankou. Pretože ja som celoživotný nevodič odviezla ma tam manželka s tým, že ona si ide vybavovať svoje záležitosti (prišla domov s "novými" nechtami) a ja sa vrátim mestskou dopravou.
Tak som v banke všetko úspešne vybavil, v centre som nastúpil do trolejbusu, štikol lístok a posadil sa na voľné sedadlo, takzvanú "štvorku". Vedľa mňa sedela pekná tridsiatnička, ale ešte celkom zachovalá 🙂 takže som už skoro začal nenútene konverzáciu o počasí,keď sa oproti začali rozprávať, pravdepodobne nevesta so svokrou, ktorá jej vysvetľovala ako sa zahusťuju zemiaky na kyslo s ky. smotanou. Samozrejme som si to rád vypočul a pred očami už sa mi premietalo čo a kde doma mám aby som nám ich dnes tiež pripravil. A obohatil som ich o pridanú hodnotu, karbanátok z bravčového mäsa.

... takže buďte pozorní a všímaví všade, aj v MHD a určite sa vám podarí uvariť nečakané ale kvalitné jedlo!!🙂
stefanm
„Snídání v květnu 2023 (5)”
@mijaita (3.5.2023 08:56)

...veru!... dobre "čítaš" foto...prehnal som to!!...

a hoci som, z nutných dôvodov, raňajkoval netradične skoro (6:30!), ešte aj teraz, keď čakám v banke, kedy sa na oznamovacom displeji objavia červené čísielka 162 a ja sa usadim k blond pracovníčke, ktorá mi umožní previesť drobnú finančnú transakciu, cítim sa "slano", hoci cmuľam jeden "Tic-Tac" cukríček za druhým
...to je tak, keď je človek v strese a nedáva pozor čo robí!!!