Bezlepkový orechový koláč
Jednoduchý nenáročný dezert s bohatou orechovou chuťou – ideálny k rannej káve alebo popoludňajšiemu čaju.
Zdroj: https://streetkitchen.hu/meguszos-sutik/lisztmentes-dios-suti/
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mleté orechy zmiešame so štipkou soli a nastrúhanou pomarančovou kôrou.
- 2
Vajcia oddelíme. Žĺtky vyšľaháme do peny s polovicou kryštálového cukru.
- 3
Bielky vyšľaháme dotuha so zvyšným kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom.
- 4
Orechovú zmes spojíme so žĺtkovou penou a následne opatrne zapracujeme aj sneh z bielkov.
- 5
Cesto preložíme do tortovej formy (priemer 24 cm), ktorej dno je vystlané papierom na pečenie.
- 6
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút. Upečenie skontrolujeme špajdľou.
- 7
Koláč necháme vychladnúť vo forme. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež orechový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu