Banánový cheesecake
Banánový cheesecake

Banánový cheesecake

skatulka - fotkaskatulka, 5. novembra 2018
Banánový cheesecake
Foto: skatulka

Banánový cheesecake, ak nepoužijete cukor je vhodný aj pre malé deti.

12
porcií
75 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

200 g
50 g
Plnka:
500 g
3 ks zrelé
150 g
3 PL
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozmrvené sušienky zmiešame s rozpusteným maslom. Vtlačíme do tortovej formy a pečieme 10 minút na 180 °C.

  2. 2

    Plnku pripravíme zmiešaním všetkých uvedených surovín a vylejeme na korpus.

  3. 3

    Pečieme na 160 °C asi hodinu. Necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa v chladničke.

  4. 4

    Ak vynecháme cukor a banány sú dosť sladké, bude dezert ešte zdravší a vhodný aj pre najmenších stravníkov.

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
@Skatulka (6.11.2018 14:07)

Ha, by si čudovala, koľko cukru môže byť v keksoch, aj keď sú akože detské. Našla som si nejaké babylove bio špaldové, na 100g 67g sacharidov. Jeden banán 20g sacharidov. Keď to spočítaš, si pomaly na 200g sacharidov. Takže to vyjde na rovnako, ako keby si dala klasický cukor.
@Afataga (6.11.2018 15:57)

Áno, všetci vieme, že originál je s Philadephia, ale ako potom nazývať takýto druh receptov? Tvarohový koláč sa mi proste k takémuto druhu dezertu nehodí. :)

Pridaj komentár k receptu: