Banánový cheesecake
Foto: skatulka
Banánový cheesecake, ak nepoužijete cukor je vhodný aj pre malé deti.
12
porcií
porcií
75 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Rozmrvené sušienky zmiešame s rozpusteným maslom. Vtlačíme do tortovej formy a pečieme 10 minút na 180 °C.
- 2
Plnku pripravíme zmiešaním všetkých uvedených surovín a vylejeme na korpus.
- 3
Pečieme na 160 °C asi hodinu. Necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa v chladničke.
- 4
Ak vynecháme cukor a banány sú dosť sladké, bude dezert ešte zdravší a vhodný aj pre najmenších stravníkov.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Forma 24 cm. :)
Však aj tvaroh je cheese. A sušienky je na každom aké zvolí. Sú aj rôzne sušienky pre detičky s nižším obsahom cukru a podobne.
Ha, by si čudovala, koľko cukru môže byť v keksoch, aj keď sú akože detské. Našla som si nejaké babylove bio špaldové, na 100g 67g sacharidov. Jeden banán 20g sacharidov. Keď to spočítaš, si pomaly na 200g sacharidov. Takže to vyjde na rovnako, ako keby si dala klasický cukor.
breakingstatusquo.wordpress.com/2017/05/17/ako-pripravit-perfektny-new-...
Samozrejme každý si vyberie čo mu vyhovuje a prispôsobí to aj veku dieťaťa. Ja si myslím, že všetko s mierou. :)
Áno, všetci vieme, že originál je s Philadephia, ale ako potom nazývať takýto druh receptov? Tvarohový koláč sa mi proste k takémuto druhu dezertu nehodí. :)
Už aj v Amerike majú cheesecaky z ricotty, mascarpone alebo cottage cheese :-))
Tvaroh je tiež ok.
Pekný recept, určite skúsim.
Ja by som to nazvala napr. nepravy, falosny a pod.
Ooo, tak to je výborný nápad s tými orieškami. Tak to musím tiež niekedy vyskúšať. :)