Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
chorvatka
„Mladý diviak, rakúske „prézle“”
Chcem sa s vami podelit o fintu , ktoru môzete pouzit ked je mäso tvrdé ci huzevnaté. Posypem ho sodou bikarbonou a necham v ladnicke cez noc odlezat. Potom ho vykupem v mlieku a hotovo ! Po osuseni ho môzete kludne okorenit, prazit alebo varit , cas tepelnej upravy sa takisto skrati...
ivan14
„Grécky šalát s olivami”
Já to mám ve své kuchařce jako tzv. "selský salát choriatiki". V libovolném poměru (daném úrodou na zahrádce) nakrájet rajčata, papriky, okurky, cibuli, a olivy, pokud jsou po ruce. Sýr feta nebo poněkud "vymáčený" balkán. Zálivka z olivového oleje, citronu, soli. Navrch trochu oregana. V létě je to vynikající a hodí se v podstatě ke všemu.
cesminaz
„Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá”
A Sorpa çorba. Je tam trocha jogurt a mäso, ale chutí inak, nie tak klasicky. Ale bola tiež chutná. To bola naša včerajšia večera🙂 Krásny pozdrav na Varechu. Tu má byť dnes 19 stupňov, krásne slnečno. Dnes doobeda máme v pláne pozrieť si krásnu jaskyňu. Pekný deň všetkým.


cesminaz
„Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá”
@mamec (5.2.2024 12:42)

😅😅 ano sú to črevá obmotané a potom sa to v tejto pozícii točí a opeká ako kebab😄 Jedla som to teraz druhý krát v živote a je to dobré, mňe to chutí. Oni ti kúsok ztoho odkroja, mosekajú ešte nadrobno, trocha celé narýchlo ešte opražia, okorenia rôzne, dajú aj paradajky a tak medzi chlieb/pečivo. Je to chutné, ani velmi necítiš čo to ješ😅 Hore na fotke to pri káve je kokoreč.