Foto: evusik
Huby v našej rodine boli vždy vítaným spestrením jedálnička. Chodili sme do hory celá rodina a to nás bolo päť detí. Keď sme prišli Zobraziť celý popisHuby v našej rodine boli vždy vítaným spestrením jedálnička. Chodili sme do hory celá rodina a to nás bolo päť detí. Keď sme prišli domov mama huby rozdelila na sušenie a na varenie. Z tých druhých robievala praženicu (aj všeličo iné) a na veľký plech hubník - taký hubový koláč.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
rožky nakrájame...
-
2
vajcia rozhabarkujeme s mliekom a asi 2/3 vylejeme na rožky, premiešame.
-
3
Na kocky pokrájanú slaninku opražíme, pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a očistené, nakrájané a horúcou vodou sparené hríby. Okoreníme, osolíme a podusíme. Stačí 5-10 minút, budeme zapekať. Hubník je výborný aj zo sušených húb - huby zalejeme vriacou vodou, necháme napučať, scedíme a dusíme, dlhšie ako čerstvé.
-
4
Podusenú zmes pridáme k rožkom....
-
5
pridáme zvyšok vajec a nasekanú petrželku...
-
6
zamiešame, ak je zmes príliš riedka pridáme rožok, ak hustá pridáme vajíčko s mliekom. Dobre je nechať aspoň pol hodinu postáť, aby nažila.
-
7
Zmes preložíme do zapekacej misy, alebo pekáčika a dáme piecť na 180°C asi 45-50 minút.
-
8
Upečený hubník je vo vnútri šťavnatý a na povrchu má peknú tmavú kôrku.
-
9
Podávame v zime s čalamádou, alebo kyslou uhorkou a v lete so zeleninovým šalátom. Môžeme ho podávať ako hlavné jedlo aj ako prílohu. Ja som k nemu robila Pekingské placky od Sovky a všetkým moc chutilo :-)
Vynikajúci recept..........
do kuřete uvařit také knedlík. Rohlíkové knedlíky jsem kdysi vařila
v tlačenkovém sáčku. Od té doby, co mám bezlepkovou dietu je už
nedělám.
krupica,cesnak,kari korenie.....ale aj takýto hubník je super.....................
imgur.com/QUZmC4R.jpg
teším sa, že si sa inšpirovala, lebo veď o tom recepty sú aby sme sa inšpirovali ale hlavne navarili tak, aby to chutilo našim stravníkom :) ty si parádne napiekla, verím, že všetkým chutilo...
môj muž je vášnivý hubár tak zásobuje celú rodinu aby bolo aj v mrazáku aj nasušené a hlavne aby bolo do vianočnej kapustnice :-)
ďakujem za krásne foto :)