Ušetrite si čas:
Nestíhate? Ukážeme vám, ako urobiť z jedného cesta až 5 druhov vianočných koláčikov

Redakcia Varecha.sk, 20. decembra 2023     6 minút čítania

Sviatky sú za dverami, ale na dlhé vypekanie nemáte veľa času? Vyskúšajte našu metódu päť z jedného cesta. Upečte z jedného základného cesta rovno päticu efektných koláčikov ako stvorených na sviatočný stôl. Všetky do jedného sú chutné a nádherné!

Základné linecké cesto (videorecept)

Recept - Linecké cesto
Foto: TartletkaZákladné linecké cesto Základom všetkých piatich druhov chutného pečiva je klasické linecké cesto. Nachystajte si päť surovín, ktoré máte určite doma a pripravte si cesto podľa nášho videoreceptu. Spracované cesto rozdeľte na 5 rovnakých dielov a každý zabaľte do potravinovej fólie a vložte na hodinu do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo. Z každého kusu cesta budete následne robiť iný druh pečiva.

Linecké kolieska s ríbezľovým lekvárom (videorecept)

Recept - Linecké pečivo
Foto: TV VarechaLinecké kolieska s ríbezľovým lekvárom Vyberte jeden kus cesta a podľa videoreceptu pripravte jednoduché linecké koláčiky plnené ríbezľovým lekvárom. To je klasika, ktorá určite nesmie chýbať na vianočnom stole.

Kokosové hviezdičky (videorecept)

Recept - Drobné kokosové pečivo
Foto: TartletkaKokosové hviezdičky Z druhej časti základného lineckého cesta pripravte sviatočne ozdobené chrumkavé kokosové drobné pečivo. K cestu len jednoducho primiešate strúhaný kokos a upečené koláčiky ozdobíte bielou čokoládou a cukrovými perličkami. Podrobný postup nájdete v našom videorecepte.

Mandľové šišky (videorecept)

Recept - Mandľové pečivo
Foto: TV VarechaMandľové šišky Z tretej časti základného lineckého cesta, ktoré doplníte mletými mandľami pripravte tieto efektné šišky. vyzerajú a aj sú naozaj na zjedenie. Na ich vytvorenie budete ešte potrebovať mandľové lupienky, čokoládu a troška trpezlivosti. Presný návod si pozrite vo videu.

Kakaové hríbiky s marcipánom (videorecept)

Recept - Drobné kakaové pečivo
Foto: TV VarechaKakaové hríbiky s marcipánom Štvrtú časť základného lineckého cesta použite na prípravu týchto rozkošných hríbikov. Na prifarbenie a ochutenie cesta budete potrebovať kakao, na plnku si nachystajte marcipán a na zlepovanie bielu čokoládu. Podrobný postup nájdete vo videu.

Makové stromčeky so slivkovým lekvárom a ruby čokoládou (videorecept)

Recept - Linecké koláčiky
Foto: TV VarechaMakové stromčeky so slivkovým lekvárom a ruby čokoládou Poslednú časť cesta prepracujte s nemletým makom a upečte tieto stromčeky, ktoré potom pospájajte slivkovým lekvárom a ozdobte ružovou čokoládou. Prekrásne pečivo skrášli každý podnos s vianočnými koláčikmi. Podrobný návod nájdete vo videu.

Tipy našich prispievateliek

Aj naše prispievateľky z Varechy majú nápadov na rozdávanie. V recepte od @danda3 nájdete návod, ako zo základného cesta pripraveného zo špaldovej múky upiecť až 7 rôznych plnených vianočných koláčikov.


Linecké zaklínadlo 3 : 2 : 1 (múka, maslo, cukor) použila na základné cesto @rennatte a vo svojom recepte z neho pripravila hneď niekoľko chuťových variácií. Vyskúšate?





ANKETA: Máte už napečené linecké koláčiky?

60,0%



40,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist