Linecké sedmoro

danda3 - fotkaDanda3, 17. decembra 2017 19:24
Ďalšie recepty »

Linecké sedmoroFoto: danda3

Tento rok som si trošku zaexperimentovala. V surovinách je základný recept, v postupe + suroviny navyše. Používam hladkú špaldovú múku, ale môže byť aj klasická hladká. Nepoužívajte Zlatý klas, raz som to urobila a pečivo malo divnú pachuť, stačí klasický zemiakový škrob.

Suroviny

200 g
1 ks
200 g
200 g
100-150 g
1 ks
1-2 PL
1/2 bal.
Okrem toho:
2 PL
60 g mleté
2 KL
60 g
50 g
200 g
KÁVOVÁ PLNKA:
250 ml
100 g
1 KL
125 g
podľa chuti
ORECHOVÁ PLNKA:
250 ml
100 g
125 g
podľa chuti mleté
ČOKOLÁDOVÁ PLNKA:
250 ml
100 g
125 g
KOKOSKY:
5 ks
200 g
350 g

Postup prípravy

  1. 1

    Suroviny zo základného receptu zamiesime, podľa potreby pridávame jogurt alebo múku. Necháme odležať, potom vyvaľkáme na hrúbku 4-5 mm kvietky s otvorom aj bez, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 160°C cca 8 minút, musia ostať bledé. Spájame s džemom (tento rok mal premiéru višňový) a môžeme dozdobiť čokoládovou polevou.

    Linecké sedmoro - obrázok 1
  2. 2

    KAKAOVÉ CESTO spravíme podobne, len do cesta pridáme kakao. Upečené spájame džemom a dozdobíme bielou alebo tmavou čokoládovou polevou.

    Linecké sedmoro - obrázok 2
  3. 3

    KOKOSOVÉ CESTO - základné cesto + kokos + kôra z jedného citrónu. Toto cesto používam ako podklad pod kokosky, tento rok som ich vykrojila ako hviezdičky, inak vykrajujem klasicky kolieska. KOKOSKY - nad parou vyšľaháme bielka s cukrom, ktorý pridávame postupne, keď je sneh tuhý, odstavíme a zamiešame kokos. Dáme do vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie robíme malé kokosky. Pečieme ich 15 minút na 150°C. Na upečené cesto dáme čokoládový krém (ako pri hviezdičkach) + 2 PL arašídového masla, do stredu džem, navrch kokoska. Po stuhnutí namáčame spodnú časť do čokoládovej polevy.

    Linecké sedmoro - obrázok 3
  4. 4

    KÁVOVÉ CESTO - základné cesto + mletá káva. Vykrajujeme oválky bez otvoru. Po upečení plníme krémom, dozdobíme. PLNKA - čokoládu si rozpustíme v šľahačke, pridáme rozpustnú kávu, necháme vychladnúť, vyšľaháme, pridáme maslo a trošku mletej kávy podľa chuti. Tieto sú pre mňa tento rok top.

    Linecké sedmoro - obrázok 4
  5. 5

    JAHODOVÉ CESTO - základné cesto s tým rozdielom, že miesto maizeny dáme puding s jahodovou príchuťou ( myslím, že ich bolo 6 ks). Vykrajujeme srdiečka aj s otvorom aj bez, po upečení plníme džemom a namáčame do čokoládovej polevy. Nemám ich také ružové, ako by som chcela, nabudúce vyskúšam niečo iná ako puding.

    Linecké sedmoro - obrázok 5
  6. 6

    ORECHOVÉ CESTO - základné cesto + mleté orechy. Vykrajujeme kvietky, ktoré po upečení spájame orechovou plnkou a ozdobíme orechom, ktorý prilepíme pomocou krému. Ešte surové cesto sa malo natrieť bielkom a posypať mletými orechmi, ale som na to zabudla, tak nabudúce. PLNKA - V smotane si rozpustíme čokoládu, necháme vychladnúť, vyšľaháme, zamiešame podľa potreby orechy a maslo. Na budúce skúsim dať bielu čokoládu.

    Linecké sedmoro - obrázok 6
  7. 7

    ČOKOLÁDOVÉ CESTO - základné cesto + nastrúhaná čokoláda. Vykrajujeme hviezdičky bez otvoru, po upečení plníme čokoládovým krémom. Vrch namočíme do čokolády a ozdobíme. PLNKA - čokoládu roztopíme v smotane, necháme vychladnúť, vyšľaháme a zmiešame s maslom.

    Linecké sedmoro - obrázok 7
  8. 8

    No a hlavne potrebujeme veľa veľa čokolády na varenie (52%) + tuk. Polevu robím vo vodnom kúpeli, tuk pridávam postupne, nemám rada riedku polevu. Želám vám všetkým krásne vianočné sviatky plné pohody a lásky strávené v rodinnom kruhu a medzi priateľmi.♥

    Linecké sedmoro - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist