Foto: Shutterstock
Omáčky používané k mäsám, rybe a zelenine
Bagna cauda
Foto: Shutterstock
Salsa verde
Foto: Shutterstock
Gremolata
Foto: Shutterstock
Omáčky používané k cestovinám
Salsa di pomodoro Napoli
Foto: Shutterstock
Ragú alla bolognese
Foto: Shutterstock
Pesto
Foto: Shutterstock
Carbonara
Foto: Shutterstock
Sugo all Amatriciana
Foto: Shutterstock
Sugo all Arrabbiata
Foto: Shutterstock
O rôznych druhoch talianskych cestovín sa dočítate v článkuTalianske cestoviny - sprievodca svetom cestovín
Pre inšpiráciu nahliadnite aj do sekcieTalianska kuchyňa
Zaujímavosti o základných druhoch omáčok vo francúzskej kuchyni sa dozviete v článkuGrandes sauces basiques - veľké základné omáčky vo francúzskej kuchyni
Zdroj: www.wikipedia.org
Diskusia k článku