Foto: mardo
Dnes ešte doplním moje najobľúbenejšie jedlo. Prvý deň som tu, tak mu to nemôžem urobiť. Proste, dnes sem patrí.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Je to jedlo z Ríma, podľa dostupných materiálov, ale nevie sa kto ho vymyslel. Buď Taliani alebo Američania v druhej svetovej. To neviem. Je to jednoduché jedlo, ale vyžaduje si precíznosť a istotu. Viem to. V začiatkoch môjho varenia mi to dávali pekne tvrdo najavo. Pripravíme si špagety, pancetu - čo je jemná talianska slanina, žĺtka (tri pre jedného), strúhaný parmazán, olivový olej a mleté čierne korenie. Čerstvé.
-
2
Do hrnca na cestoviny nalejeme vodu, pridáme soľ a varíme špagety. Vedľa už nakrájanú pancetu prepečieme na panvici s trochou olivového oleja. Tak do zlatista, nech je chrumkavá. Pustíme sa do omáčky. Do misky si dáme žĺtka, parmazán, soľ, čierne korenie a premiešame, pridáme trochu vody zo špagiet a znovu premiešame. Keď sú špagety ,,all dente", premiešame ich s pancetou na panvici a vypneme plyn. Na chvíľu odstavíme a primiešame k nim žltú omáčku. Všetko zľahka premiešame. Servírujeme na tanier, znovu trošku parmazánu a čierneho korenia. Nech Vám chutí!
@marcy prosim Ta co je sunka adidas? nikdy som to nepocula
A v Dubline pracujem na letisku, Renulienka chcela vediet.
neboj, casom to pojde od ruky. a budu kremove! a dakujem
dakujem, zacinam sa tu citit velmi dobre, no bodaj by nie, take komentare len hreje pri srdicku!
moj najlepsi pomocnik, pinzeta kuchynska, bez nej ani z domu! ;-)
bolognese budu coskoro ;-) a dakujem
pokial nezozenies pancettu, mozes ju nahradit aj anglickou slaninkou. aj ked original, je original. ;-)
Ďakujem, verím že sa mi bude.
Ďakujem, carbonara sú carbonara. :-)
dakujem.
ako inak? so smotanou?
ale jazdaaaaa, co? ;-))))
pasta este bude, neboj. ;-)
Že pozdravujem pánov kucharov do Ríma. Asi varia pre turistov. Originál je len jeden. :-)
nenaparujem. ono carbonara ma vela podob, ale zaklad je stale ten isty a tradicny. zltka voda parmazan sol a cierne korenie. a pokial ich urobis ako mas, suche vobec nebudu.
Academia Barilla ..len tak mimochodom @mardo ma uplnu pravdu.Jeho recept je 100 originalny jedine ze pancetta sa povodne nahradzala z quanciale.
www.academiabarilla.com/italian-recipes/lazio/spaghetti-with-ca...
najcastejsia chyba je pridavat cibulu.
milujem zodpovednych susedov a ich vyrobky! a nie len udene. masko, zelenina, doma je doma dopestovane.... ;-)
velmi dobre! mas plus!
Nigella ich vari takto;-)
Ďakujem. Posnazim sa aj naďalej.
Ďakujem sú skvele že? Milujem ich!
Kto je Nigella? Telku moc nekukavam.