Foto: zdenulla
Tento recept mám z kuchárskej knižky, ale upravila som ho tak, ako chutí nám. Môj priateľ je šťastný ako blcha keď mu túto omáčku Zobraziť celý popisTento recept mám z kuchárskej knižky, ale upravila som ho tak, ako chutí nám. Môj priateľ je šťastný ako blcha keď mu túto omáčku spravím. U nás zmizne, len taký fukot :)
Suroviny
cca 500 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
75 g (môže byť prerastená, ale nemusí) |
|
2 dcl |
|
2 dcl |
|
(alebo paradajkový pretlak) |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Na kocky nakrájanú slaninku vyškvaríme (ak máme prerastenú, môžme vyškvariť na troche oleja), pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme do sklovita.
- 2
Pridáme mäso a za stáleho miešania dobre opečieme.
- 3
Podlejeme červeným vínom a varíme (nedusíme) na miernom ohni, kým sa tekutina nevyparí (tak je to napísané v knižke, ja to varím zhruba 15-20 minút), osolíme, okoreníme a primiešame mlieko.
- 4
Chvíľu povaríme, pridáme oregano, paradajky (alebo pretlak- ja dávam tento-pridávam fotku), cukor a dusíme cca 30 minút- kým mäsko nie je mäkké. Ak treba, dochutíme.
- 5
Podávame so špagetami alebo akýmikoľvek cestovinami posypané syrom. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja tam dávam ešte viac cesnaku a trošku majoránky...
Deti to zbožňujú! A keď idem na dovolenku, tak zavarím do skla a už len prihrejem z cestovinami!
SUPER!!!