Boloňská omáčka podľa mňa

zdenulla - fotkazdenulla, 17. decembra 2012
Boloňská omáčka podľa mňa
Foto: zdenulla

Tento recept mám z kuchárskej knižky, ale upravila som ho tak, ako chutí nám. Môj priateľ je šťastný ako blcha keď mu túto omáčku Zobraziť celý popisTento recept mám z kuchárskej knižky, ale upravila som ho tak, ako chutí nám. Môj priateľ je šťastný ako blcha keď mu túto omáčku spravím. U nás zmizne, len taký fukot :)

Suroviny

cca 500 g
1 ks
2 strúčiky
75 g (môže byť prerastená, ale nemusí)
2 dcl
2 dcl
 (alebo paradajkový pretlak)
1 PL
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Na kocky nakrájanú slaninku vyškvaríme (ak máme prerastenú, môžme vyškvariť na troche oleja), pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme do sklovita.

  2. 2

    Pridáme mäso a za stáleho miešania dobre opečieme.

  3. 3

    Podlejeme červeným vínom a varíme (nedusíme) na miernom ohni, kým sa tekutina nevyparí (tak je to napísané v knižke, ja to varím zhruba 15-20 minút), osolíme, okoreníme a primiešame mlieko.

  4. 4

    Chvíľu povaríme, pridáme oregano, paradajky (alebo pretlak- ja dávam tento-pridávam fotku), cukor a dusíme cca 30 minút- kým mäsko nie je mäkké. Ak treba, dochutíme.

    Boloňská omáčka podľa mňa - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so špagetami alebo akýmikoľvek cestovinami posypané syrom. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

ejjka
vynikajúca omáčka, ku špagetám už nebudem asi jesť nič iné :)
hedab
Mňaaam!
Ja tam dávam ešte viac cesnaku a trošku majoránky...
Deti to zbožňujú! A keď idem na dovolenku, tak zavarím do skla a už len prihrejem z cestovinami!
SUPER!!!
cleo
Dnes som varila deťom a veľmi chutilo Výborný recept:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia