Foto: tinca
Pesto je rozdrvená zmes ingrediencií, ktorú používame na dochutenie omáčok,ale aj na špagety prípadne iné cestoviny, tiež ako nátierku na bruschety. Niet nad domáce Zobraziť celý popisPesto je rozdrvená zmes ingrediencií, ktorú používame na dochutenie omáčok,ale aj na špagety prípadne iné cestoviny, tiež ako nátierku na bruschety. Niet nad domáce pesto z čerstvej bazalky.
príprava
Postup
-
1
Bazalkové lístky si umyjeme a dobre vysušíme, najlepšie pomocou odstredivky na šalát, alebo kuchynských utierok. Cesnak pokrájame na plátky a oriešky si trochu podrvíme v sáčku valčekom na cesto. Limetku odšťavíme.
- 2
Všetky ingrediencie okrem /parmezánu a korenín/ pridáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú pastu. Pridáme korenie a soľ a nakoniec postrúhaný parmezán, ale môže byť napr. aj pecorino. Ak je zmes hustá prilejeme ešte trochu oleja.
- 3
Hotové pesto nalejeme do pohárika so šroubovacím uzáverom a na vrch pesta ešte nalejeme 0.5 cm hladinu olivového oleja. Skladujeme v chladničke, kde nám vydrží cca 1 týždeň. Ak si ho chceme uchovať, na dlhšie môžeme ho aj zamraziť. Možnosti jeho využitia sú fakt nekonečné.
- 4
Tak dnes som dokúpila túto krásnu bazalku a urobila reparát, nakoľko ani mne sa farba pesta nepáčila, lebo som nemala pri jeho príprave dosť bazalky. Teraz som spokojná aj s kvalitou aj s obrázkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.davidrocco.com/recipes/...