Bazalkové pesto

tinca - fotkatinca, 1. septembra 2013
Bazalkové pesto
Foto: tinca

Pesto je rozdrvená zmes ingrediencií, ktorú používame na dochutenie omáčok,ale aj na špagety prípadne iné cestoviny, tiež ako nátierku na bruschety. Niet nad domáce pesto z čerstvej bazalky.

15 minút
príprava

Suroviny

2 hrste
1-2 strúčiky
50 g
50 g
4 PL
3 PL
z 1/2 limetky
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bazalkové lístky si umyjeme a dobre vysušíme, najlepšie pomocou odstredivky na šalát, alebo kuchynských utierok. Cesnak pokrájame na plátky a oriešky si trochu podrvíme v sáčku valčekom na cesto. Limetku odšťavíme.

  2. 2

    Všetky ingrediencie okrem /parmezánu a korenín/ pridáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú pastu. Pridáme korenie a soľ a nakoniec postrúhaný parmezán, ale môže byť napr. aj pecorino. Ak je zmes hustá prilejeme ešte trochu oleja.

  3. 3

    Hotové pesto nalejeme do pohárika so šroubovacím uzáverom a na vrch pesta ešte nalejeme 0.5 cm hladinu olivového oleja. Skladujeme v chladničke, kde nám vydrží cca 1 týždeň. Ak si ho chceme uchovať, na dlhšie môžeme ho aj zamraziť. Možnosti jeho využitia sú fakt nekonečné.

  4. 4

    Tak dnes som dokúpila túto krásnu bazalku a urobila reparát, nakoľko ani mne sa farba pesta nepáčila, lebo som nemala pri jeho príprave dosť bazalky. Teraz som spokojná aj s kvalitou aj s obrázkom.

    Bazalkové pesto - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tak teda Vierka, velmi sa mi paci tvoje pesto, musim sa uz aj ja konecne na to odhodlat