Brokolicový šalát s plátkom lososa
Veľmi dlho som sa nevedel dostať na chuť brokolice, až zvíťazil ten najjednoduchší variant. Uvarená...
Pečené bravčové rebierka
Dávno som nejedla takú dobrotu :-) Asi preto, že negrilujem, či ... ?
Langoše ako ich pripravujem teraz
Mnoho receptov a každý má ten svoj zaužívaný rokmi nemeniaci. Tiež som robila toľko rozdielnych receptov,...
Tepsi kebab baklažánový
Ďalšia variácia na chutný tepsi kebab :-) Rýchle, jednoduché jedlo z jedného plechu.
Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive
Potrebovala som rýchlo a veľa navariť, aby som zasýtila väčší počet chlapov. Tak som vytiahla...
Vrkôčiky z tvarohového cesta posypané škoricou
Kto má rád tvarohové cesto nech vyskúša.
Kuracie plátky na mandliach
Pri zemiakovom šaláte s lístkami čerstvého koriandra a petržlenovej vňate, som Vám ľúbil, že uverejním...
Vejár z bravčového karé
Tento recept som dostala od priateľky z Maďarska. Plnila ho mletým mäsom a ja som na...
Kuracie prsia v cestíčku
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na slížiky, nemusíme soliť lebo cesto bude dosť slané.
Hovädzí guláš s červenou fazuľou a záhradnou majoránkou
Jednoduchý guľáš s červenou fazuľou a záhradnou majoránkou
Zemiakové gule s mangovou plnkou
Zemiaky v šupke uvaríme. Vychladnuté ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s múkou a so soľou...
Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou
Mám rada jedlá z jedného hrnca. V nedeľu som robila k obedu kuracie rezne. Zdalo...
Pečené sladko-kyslé pikantné krídelká
Nedeľa, nenedeľa - dnes bola chuť na pečené krídelká. Tento recept mám vo svojej zbierke...
Panvicové morčacie výpečky s omáčkou z čiernych ríbezlí
Dnešný nedeľný obed som urobila z morčacieho stehna horného. Omáčka z čiernych ríbezlí, ktorú som...
Guláš Cassovia s hovädzinou a hubami
Ostala mi ½ pokrájaných húb. Gulášom nič nepokazím! Spomenul som si na rcp, aký som...
Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami
Mám nadovšetko rád potulky po lesoch, horách, lúkach a stráňach Slovenska, vždy, hlavne...
Dolma/Plnená paprika
Výborné, jednoduché jedlo zo sezónnej zeleniny. Podľa fantázie ho môžete pripraviť stále inej chuti :-)
Zemiaky na kyslo s baby šampiňónmi
Pestré množstvo variantov tohoto lukulského klenotu od Tatier k Dunaju. Aj u nás, v dávne...
Morčacie krídla na bielom víne s kuriatkami
Nedeľný obed s výbornými morčacími krídlami a čerstvými kuriatkami.
Kuracina s hustou cibuľovo-horčicovou omáčkou
Môj variant s obľúbenou cestovinou. Drží ma to už od detstva; keď sa mi chce niekto...
Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete
Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou...
Kuracia pečeň s jablkami a kurkumou
Kombináciu čerstvo mletého čierneho korenia a kurkumy som si Vám dovolil odporúčať už zopár razy. Teraz...
Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...
Panenka – Čermeľ – so zelerovohubovou omáčkou
„Inkvizičný senát“ na Varecha. sk ma pre takto upraveného bravčového „zajačika“ asi poženie pred súd svojej prísnej...
Báječný recept na cuketové BIO placky, z ktorých nepriberiete
Keď som sa rozhodla pred pár rokmi, že musím schudnúť, z jedálnička som odstránila sacharidy,...
Acharuli Khachapuri - Syrový gruzínsky chlieb
Khachapuri je spojením špeciálneho syra (khacho) a chleba (puri), ktoré je gruzínskym národným jedlom. Každý...
Hovädzia roštenka na červenej cibuli
Náš nedeľný obed z domácej hovädziny na červenej cibuli s paradajkovou šťavou a červeným vínom.
Tepsi kebab
Výborný a jednoduchý tepsi kebab, tentokrát z dopredu opečenej zeleniny, ktorá dá jedlu celkom inú...
Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré
Najprv pripravíme marinádu tak, že najemno nasekáme šalotku, koriander, cesnak, pridáme zvyšné suroviny a zamiešame.
Bravčové karé na hubách
Jednoduché a chutné jedlo, ak sa niekto chce zbaviť zásoby sušených húb z minulej sezóny...
Perkelt s kuracími budzogánikmi na zelenine
Výraz „kuracie budzogániky“ som odkopíroval od mojich Čvorgľov „Bľižňakoch“, krátko na to kedy sa „vy-odkopali” z...