Foto: sonulienka
Tento osúch pekávam veľmi často ale nikdy mi nejak neostal čas fotiť a pridať sem až teraz sa mi to podarilo.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Najskôr si urobíme kvások, do trocha vlažného mlieka dáme 1 ČL cukor rozdrobíme droždie a necháme vytvoriť kvások. Zatiaľ si preosejeme múku, keď máme kvások pridáme doň múku a ostatné suroviny na cesto a dobre vypracujeme vláčne cesto. Ja to robím strojom ako som už nie raz písala keď robím kysnuté cestá. Cesto vypracované, necháme ho 1 hodinu kysnúť.
-
3
Cesto nakysnuté.
-
4
Plech si dobre vymastíme olejom.
-
5
Cesto si rozdelíme na dve polovice. Ruky si tiež dobre naolejujeme a cesto rukami vystierame na plech. Zatiaľ kým pracujeme s jednou polovicou cesta, druhú si môžeme odložiť do chladničky. Takto pripravené cesto necháme ešte asi 10 minút na plechu.
-
6
Tu máme pripravené plnky. Jedna - pretlačený cesnak rozmiešaný s olejom. Druhá - pochúťková smotana rozmiešaná s tvarohom a kôprom, trochou soli alebo vegety. A nakrájaná prerastená slanina.
-
7
Asi po 10 minútach si natrieme osúch cesnakovým olejom. Zabudla som odfotiť tak len takéto foto.
-
8
Natrieme na to smotanovo-tvarohovú plnku.
-
9
Na koniec pridáme nakrájanú slaninku.
-
10
Takto pripravenú dáme piecť, na 200 stupňov asi 35-40 minút. Sledujte si každá svoju rúru. Ale robievam aj tak, že namiesto tvarohu dám bryndzu, tá je tiež výborná obmieňam kedy čo mám. Takto si urobím aj druhý plech.
Myslím, že by to chceli aj viaceré varecháčky. Prosím.
to ja vubec neznam, upecu brzo! Kynute klasicke testo? Porad, prosim?
Hádam sa mi to podarí-:)
Osuch vyzera takto.
Cesto : 1/2 kg hladkej muky,
1/2 kocky drozdia, vlažná voda, soľ.
Napíšem ako som to ja robila. Cesto: 300 g polohr. múky, 20 g droždie, 150 ml mlieka vlažného, štipka soli, 100ml oleja , do kvásku 1 čaj.lyžičku cukru.// a žiadne vajce som tam nedávala//. A potom som dala na vrch 3 strúčiky postrúhané cesnaku s olejom - 200 gramov tvarohu a 200 ml kyslej smotany , kôpor ,vegetu a 100 g slaniny. Takže takto som to ja robila , lebo som to robila vo forme okrúhlej v priemere 27 cm.