Tento osúch pekávam veľmi často ale nikdy mi nejak neostal čas fotiť a pridať sem až teraz sa mi to podarilo.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Najskôr si urobíme kvások, do trocha vlažného mlieka dáme 1 ČL cukor rozdrobíme droždie a necháme vytvoriť kvások. Zatiaľ si preosejeme múku, keď máme kvások pridáme doň múku a ostatné suroviny na cesto a dobre vypracujeme vláčne cesto. Ja to robím strojom ako som už nie raz písala keď robím kysnuté cestá. Cesto vypracované, necháme ho 1 hodinu kysnúť.
-
3
Cesto nakysnuté.
-
4
Plech si dobre vymastíme olejom.
-
5
Cesto si rozdelíme na dve polovice. Ruky si tiež dobre naolejujeme a cesto rukami vystierame na plech. Zatiaľ kým pracujeme s jednou polovicou cesta, druhú si môžeme odložiť do chladničky. Takto pripravené cesto necháme ešte asi 10 minút na plechu.
-
6
Tu máme pripravené plnky. Jedna - pretlačený cesnak rozmiešaný s olejom. Druhá - pochúťková smotana rozmiešaná s tvarohom a kôprom, trochou soli alebo vegety. A nakrájaná prerastená slanina.
-
7
Asi po 10 minútach si natrieme osúch cesnakovým olejom. Zabudla som odfotiť tak len takéto foto.
-
8
Natrieme na to smotanovo-tvarohovú plnku.
-
9
Na koniec pridáme nakrájanú slaninku.
-
10
Takto pripravenú dáme piecť, na 200 stupňov asi 35-40 minút. Sledujte si každá svoju rúru. Ale robievam aj tak, že namiesto tvarohu dám bryndzu, tá je tiež výborná obmieňam kedy čo mám. Takto si urobím aj druhý plech.
Tiež osúch:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Myslím, že by to chceli aj viaceré varecháčky. Prosím.
to ja vubec neznam, upecu brzo! Kynute klasicke testo? Porad, prosim?
Hádam sa mi to podarí-:)
Osuch vyzera takto.
Cesto : 1/2 kg hladkej muky,
1/2 kocky drozdia, vlažná voda, soľ.
Napíšem ako som to ja robila. Cesto: 300 g polohr. múky, 20 g droždie, 150 ml mlieka vlažného, štipka soli, 100ml oleja , do kvásku 1 čaj.lyžičku cukru.// a žiadne vajce som tam nedávala//. A potom som dala na vrch 3 strúčiky postrúhané cesnaku s olejom - 200 gramov tvarohu a 200 ml kyslej smotany , kôpor ,vegetu a 100 g slaniny. Takže takto som to ja robila , lebo som to robila vo forme okrúhlej v priemere 27 cm.