Osúch ktorý milujeme fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 6. augusta 2018

Tento osúch pekávam veľmi často ale nikdy mi nejak neostal čas fotiť a pridať sem až teraz sa mi to podarilo.

80 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g
42 g
1 PL
400 ml (vlažné)
3 PL
trochu
2 ks
250 g
400 ml
 posekaný
 (alebo vegeta)




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Osúch ktorý milujeme (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najskôr si urobíme kvások, do trocha vlažného mlieka dáme 1 ČL cukor rozdrobíme droždie a necháme vytvoriť kvások. Zatiaľ si preosejeme múku, keď máme kvások pridáme doň múku a ostatné suroviny na cesto a dobre vypracujeme vláčne cesto. Ja to robím strojom ako som už nie raz písala keď robím kysnuté cestá. Cesto vypracované, necháme ho 1 hodinu kysnúť.

    Osúch ktorý milujeme (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto nakysnuté.

    Osúch ktorý milujeme (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech si dobre vymastíme olejom.

    Osúch ktorý milujeme (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto si rozdelíme na dve polovice. Ruky si tiež dobre naolejujeme a cesto rukami vystierame na plech. Zatiaľ kým pracujeme s jednou polovicou cesta, druhú si môžeme odložiť do chladničky. Takto pripravené cesto necháme ešte asi 10 minút na plechu.

    Osúch ktorý milujeme (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu máme pripravené plnky. Jedna - pretlačený cesnak rozmiešaný s olejom. Druhá - pochúťková smotana rozmiešaná s tvarohom a kôprom, trochou soli alebo vegety. A nakrájaná prerastená slanina.

    Osúch ktorý milujeme (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Asi po 10 minútach si natrieme osúch cesnakovým olejom. Zabudla som odfotiť tak len takéto foto.

    Osúch ktorý milujeme (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Natrieme na to smotanovo-tvarohovú plnku.

    Osúch ktorý milujeme (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na koniec pridáme nakrájanú slaninku.

    Osúch ktorý milujeme (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Takto pripravenú dáme piecť, na 200 stupňov asi 35-40 minút. Sledujte si každá svoju rúru. Ale robievam aj tak, že namiesto tvarohu dám bryndzu, tá je tiež výborná obmieňam kedy čo mám. Takto si urobím aj druhý plech.

    Osúch ktorý milujeme (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Nikdy jsem podobný osúch nejedla, hned bych dala testovací vzoreček. Krásně nakynuté těsto, bezva suroviny. Díky za tvůj oblíbený recept, milá @Sonulienka , máš můj obdiv!
motyka
Keď to vidím, tak sa asi aj v tých horúčavách donútim a upečiem. Skoro vykysne. Musí byť výborný. K tomu nejakú kyselkavú polievku. Už vidím, ako sa oblizujú. KK.
1x haji
luwinka
Aj ja ho upečiem , ešte som takéto niečo nejedla , vyzerá to výborne ,už je uložený v KK. ďakujem .
jerica
Sonička, vyskúšam s polovičnej dávky, láka ma to, hlavne ako vždy perfektná prezentácia. Ukladám si recept :>
venusa
Už som robila niečo podobné, len jednoduchšie. 2-3 kyslé smotany sa natrú na kysnuté cesto a upečie sa. Po upečení sa nan poleje rozškvarená slaninka aj s tukom a hojne sa posype mladou cibuľkou aj s vňaťou, no úzasné. Sonulienka šikovná, ale rúru v tomto hice von:-)
motyka
@Venusa - pridaj ten tvoj postup do receptov. Vyzerá to byť tiež výborné a tu v diskusii sa stratí a zabudne.
Myslím, že by to chceli aj viaceré varecháčky. Prosím.
sonulienka
Ďakujem Vám a @Motyka myslím si, že cesto je asi to isté od @Venusi ale nedáva tvaroh alebo bryndzu ale len kyslú smotanu a tak ako píše len smotanu, slaninku a po upečení pečení posype mladou cibuľkou aj ja robievam podobne na jar keď je mladá cibuľka. Ale myslím, že tú dostaneš kúpiť a tak skús určite neoľutuješ.
1x motyka
mijaita
@Venusa (7.8.2018 09:42)

to ja vubec neznam, upecu brzo! Kynute klasicke testo? Porad, prosim?
majsterka
veľmi dobrý osúch,ja ho pripravujem z bryndze.Ešte vlažný zmizne z plechu
sonulienka
Presne tak dopadne aj u nás. Je to jednoduché a výborné jedlo. Ja ho tiež robievam aj z bryndze ako som aj hore uviedla.
klukodvody
Super, krása a lahoda. A to vše dohromady. Díky za parádní recept a srdečně zdravíme.
amelia11
tak toto milujeme aj my...a k tomu kyslú polievku, mňaaam.
venusa
@Venusa (8.8.2018 21:45)

Hádam sa mi to podarí-:)
Osuch vyzera takto.
Cesto : 1/2 kg hladkej muky,
1/2 kocky drozdia, vlažná voda, soľ.
sonulienka
Srdečne ďakujem a pozdravujem všetkých. Prajem dobrú chuť keď ste vyskúšali a chutilo.
marianne
poteší každého milovníka slaných koláčov, mňa určite
jujoska
@sonulienka robila som cez vikend osuch podla tvojho receptu a bol fantasticky! Zatial najlepsie cesto pod osuch, ake som doteraz robila, cely den bol chrumkavy a este aj na druhy den zostal kusok na ranajky a bol dobry. Malokedy mi chutia kysnute kolace, sladke alebo slane na druhy den, byvaju tvrde, suche alebo naopak vlhke, gumenne. Robila som bez cesnaku, len navrch som pridala na tenke polmesiaciky nakrajanu cervenu cibulu k slaninke. Dakujem za vyborny recept, u nas sa urcite udomacni
sonulienka
@Jujoska to som naozaj rada, že chutil. A áno cesto je vynikajúce. Samozrejme môžeš si obmeniť čo Vám chutí. Ja keď robím s bryndzou tak tiež nedávam cesnak ale červenú cibuľku.
luwinka
@Sonulienka - Dnes osúch upečený . Nakoľko nebolo u nás až tak teplo dobre sa mi piekol. Piekla som ho v okrúhlej forme , pozmenila som niektoré gramáže podľa seba . Je výborný. Pridávam aj zopár fotiek. Naši mi povedali , že vyzerá ako zákusok :-)


1x haji
luwinka
@Sonulienka (15.8.2018 20:41)

Napíšem ako som to ja robila. Cesto: 300 g polohr. múky, 20 g droždie, 150 ml mlieka vlažného, štipka soli, 100ml oleja , do kvásku 1 čaj.lyžičku cukru.// a žiadne vajce som tam nedávala//. A potom som dala na vrch 3 strúčiky postrúhané cesnaku s olejom - 200 gramov tvarohu a 200 ml kyslej smotany , kôpor ,vegetu a 100 g slaniny. Takže takto som to ja robila , lebo som to robila vo forme okrúhlej v priemere 27 cm.
1x staja