Torta k sviatku fotorecept
Foto: Luwinka
Torta je k sviatku upečená, presnejšie k narodeninám pre jedného člena z rodiny.
porcií
na 35 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
50 ml (vlažná) |
|
50 ml |
|
Krém: | |
600 ml |
|
300 g |
|
Ozdoba: | |
2 bal. |
|
|
|
|
|
300 ml (do šľahačky) |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame do peny, postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Pridáme do cesta zamiešame a nakoniec pridáme zľahka vymiešaný sneh z bielkov. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou a vylejeme do nej cesto. Pečieme na 180 stupňov 35 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a vyklopíme ho z formy.
- 2
Prežeme ho na 2 diely.
- 3
Ešte večer si pripravíme krém: Smotany na šľahanie vylejeme do hrnca a pridáme na kúsky polámanú čokoládu.
- 4
Miešame, necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa. Miešame do vychladnutia. Potom dáme cez noc do chladničky.
- 5
Na druhý deň vyšľaháme elektrickým šľahačom, až nám vznikne krém.
- 6
Pripravíme si parížsku šľahačku podľa návodu na obale.
- 7
A teraz spodný diel korpusu naplníme krémom. Necháme si z neho aj na vrchnú časť korpusu. Priklopíme ho druhým dielom a zatlačíme.
- 8
Na vrch dáme zvyšný krém a vidličkou spravíme vlnky po vrchu.
- 9
Šľahačkou kolom dokola ozdobíme celú tortu.
- 10
Po vrchu a bokoch ešte ozdobíme cukríkami a posypeme čokoládovými kúskami.
- 11
Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky.
- 12
Torta v reze.
- 13
:-)
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
preto tá sáčková šľahačka , nakoľko je to tak správne a chutné.