
Mäsové guľky v kurkumovej omáčke
Kurkuma je veľmi zdravé korenie. Väčšinou sa používa mletá, ale výborne sa do kuchyne hodí...

Mini palacinky s banánom
Múku a soľ dáme do misky, pridáme tekuté suroviny a vajce. Všetko spolu dobre vymiešame,...

Tvarohovo-marhuľový cheesecake so želatínou
Výborný osviežujúci dezert, ktorý prekvapí chuťou. Vhodný na pohostenie, posedenie cez víkend...

Bulgur s mexickým tuniakom
Výborný šťavnatý bulgur s tuniakom, ktorý zasýti. Rýchla a chutná večera.

Filé v kukuričných lupienkoch
Vyprážané rybacie filé je známe a staré jedlo. Ale dobrá je aj jeho malá obmena -...

Slivkovo–perníková krémová torta
Pre oslávenca. Do cesta som použila perníčky, ktoré mi zostali... Upečiete rýchlo a jednoducho....

Obrátené hovädzie rezne
Mäso nakrájame na plátky. Okoreníme, osolíme a rezne naklepeme v strúhanke.

Punčové rezy
Obľúbený zákusok, vyhľadávaný v cukrárňach, svadbách, oslavách... Jednoducho punčové rezy.

Orechové košíčky s karamelovým krémom
Jednoduché, rýchle, výborné. Košíčky sa dajú urobiť v predstihu na sviatky, oslavy, ...

Úhor na masle
Príprava úhora podľa JPP - jedna pani povedala. Niekoľko rád, z ktorých som si vybral...

Čiernobiele jemné rezy s jablkovým pudingom
Veľmi chutný a jemný koláč, do ktorého môžete použiť nielen čerstvé, ale aj sterilizované neochutené...

Slivkový zákusok s tvarohom a kyslou smotanou
Aktuálny zákusok na tieto dni, svieža chuť poteší každého.

Zeleninové lečo
Výborná úroda paradajok a papriky... Urobila som lečo, ktoré v zime poteší.

Lečo s ačokčou
Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....

Choux à la crème craquelin
Choux à la crème craquelin sú francúzskou obdobou našich tradičných veterníkov....

Krehký jablkový koláč
Jednoduchá príprava, ktorej sa netreba obávať. Pohostenie za pár minút na stole.

Karamelové tyčinky a miniveterníky z odpaľovaného cesta
Výborne pohostenie pre milovníkov odpaľovaného cesta. Vyhľadávaný zákusok v cukrárňach, na svadbách a väčších...

Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády
V kalendári 2023 - 30. týždeň, ma zaujal recept - morčacie prsia v orientálnej marináde. Inšpirovaný predstavou chutného mäsa, som sa rozhodol pre repete....

Dvojfarebné kokosové kocky
Tento dvojfarebný zákusok poteší milovníkov kokosu. Určite bude chutiť malým aj veľkým.

Pestré ovocné kakaové rezy s tvarohovým krémom
Zmes slovenského čerstvého ovocia v hrnčekovom kakaovom ceste s lahodným tvarohovým krémom. Aj vám určite bude...

Marhuľové kocky na krehkom ceste s krupicovým krémom
Do hrnca si pripravím a vymiešam všetky suroviny - okrem masla - na varený krupicový krém...

Zapekaná brokolica
Zapekané jedlá sú rýchle na prípravu a keď je v nich brokolica, niet čo pokaziť.

Zapekaná cuketa s Nivou
Jednoduché a rýchle jedlo s minimum surovín. Napriek tomu chutné.

Metrový zákusok s citrónovou plnkou
Obľúbený zákusok na svadbách, väčších oslavách aj v cukrárňach prekvapí sviežou chuťou.

Rybacie filé so strukovinami
Ryby sa na našom stole objavujú stále v menšom množstve, čo je škoda. Skúsme rozšíriť...

Baklažánový pekáč s tarhoňou
Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma....

Kakaová roláda s čerešňami a mascarpone
Roláda na posedenie, pohostenie pre návštevy alebo len tak na tieto voľné dni.

Fantastický malinový tart
Korpus: Maslové sušienky rozdrvíme v sekáčiku, pridáme mlieko a roztopené maslo a natlačíme do formy na...

Jahodová roláda bez múky s jogurtovou plnkou
Ideálne pohostenie na oslavy, posedenia, alebo len tak. Pre milovníkov rolády a jahôd...

Mandľovo-lieskovcové makrónky s levanduľovou ganache a bazovým želé
Nie celkom typická príchuť, ale chcela som ju vyskúšať už dlhšie. Čakala som pokiaľ rozkvitne moja levanduľa v záhrade a pustila som sa do toho....

Pavlovky plnené krémom z bielej čokolády
Pre tých, ktorí majú radi Pavlovky, tieto sú plnené fantastickým krémom. Oplatí sa vyskúšať,...

Krémové orechové kocky
Vynikajúci štedrý orechový zákusok, nepresladený a ozdobený čerstvými jahodami.

Plnené šampiňóny portobello
Verzia plneného a zapekaného portobella, ktorá nielen chutí, ale aj dobre vyzerá.